Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

KORONAVÍRUS Prešov aj Poprad od pondelka otvoria svoje školy aj škôlky, Michalovce nie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PREŠOV - Mesto Prešov od pondelka (8. 2.) otvorí všetky materské školy (MŠ) a základné školy (ZŠ) pre žiakov prvého stupňa vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. Potvrdil to hovorca radnice Vladimír Tomek.

Ako pripomenul, počas tohto víkendu zriadili v súvislosti s návratom detí do škôl osem odberných miest. Určené sú pre zamestnancov ZŠ, MŠ, základných umeleckých škôl (ZUŠ) a rodičov, respektíve zákonných zástupcov všetkých žiakov prvého stupňa ZŠ a detí, ktoré navštevujú MŠ. Testovanie môžu využiť aj zamestnanci a rodičia detí zo súkromných alebo cirkevných MŠ a ZŠ, ktorých sa od pondelka týka prechod na prezenčnú výučbu.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

„Následne vyhodnotíme výsledky testovania a v prípade potreby aj vzhľadom na aktuálny vývoj epidemiologickej situácie v meste Prešov sme pripravení prijať ďalšie opatrenia, ako napríklad zatvorenie niektorých tried s cieľom zamedzenia šírenia ochorenia COVID-19 na školách,“ dodal Tomek.

Poprad od pondelka otvorí svoje školy

Mesto Poprad od pondelka (8. 2.) otvorí všetky školy vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. Všetkým ich zamestnancom poskytne respirátory a v spolupráci s Nemocnicou Poprad rúška pre deti. Radnica o tom informuje na svojej webovej stránke. Na základe rozhodnutia riaditeľov okrem ôsmich základných škôl a materských škôl, ktoré pod ne patria, otvoria tiež Spojenú školu na Letnej ulici aj Základnú umeleckú školu (ZUŠ) na Letnej i Štefánikovej ulici.

„ZŠ obnovia výchovu a vzdelávanie len v ročníkoch 1. až 4., v ZUŠ bude prezenčné vyučovanie len pre žiakov 1. až 4. ročníka v individuálnej forme okrem speváckych a dychových odborov v zmysle rozhodnutia ministra školstva,“ pripomína mesto s tým, že v súvislosti s potrebou mať negatívny test na ochorenie COVID-19 zriadilo tri testovanie miesta v Aréne Poprad. V sobotu sú otvorené do 20.00 h, v nedeľu (7. 2.) od 8.00 do 20.00 h s prestávkou od 12.00 do 13.00 h.

Michalovce neobnovia prezenčné vyučovanie do 19. februára

Školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Michalovce prezenčné vyučovanie od pondelka (8. 2.) neobnovia. V sobotu o tom rozhodol krízový štáb mesta. Informovala o tom za radnicu Marcela Andréová. Mimoriadne zasadnutie krízového štábu zvolal primátor mesta Viliam Zahorčák v súvislosti so zhoršenou epidemiologickou situáciou vo februári v okrese Michalovce a zvlášť v meste Michalovce.

Predmetom rokovania bolo odporúčanie regionálnej hygieničky Janky Staškovej prehodnotiť obnovenie vyučovacieho procesu prezenčnou formou vzhľadom na nepriaznivú situáciu v súvislosti s ochorením COVID-19, resp. britskou mutáciou nového koronavírusu, ako aj prijatie opatrení na ochranu zdravia obyvateľov mesta.

"Krízový štáb mesta Michalovce rozhodol vzhľadom na uvedené skutočnosti neobnoviť vyučovací proces prezenčnou formou na školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Michalovce v termíne do 19. februára 2021 vrátane," uviedlo mesto. Radnica pripomenula, že prevádzka materských škôl a školských klubov detí pre rodičov z kritickej infraštruktúry a pre rodičov, ktorým povaha práce neumožňuje výkon práce z domu, pokračuje v nezmenenej forme ako doteraz.

Viac o téme: ŠkolyPandémiaŠkôlkySlovenskoPrešovKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu