Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Robert Fico to povedal na rovinu: Vypočúvanie kandidátov na špeciálneho prokurátora by malo byť pozastavené

Robert Fico Zobraziť galériu (2)
Robert Fico (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Vypočúvanie kandidátov na špeciálneho prokurátora by malo byť v súčasnej spoločenskej atmosfére pozastavené. Ani jedného z kandidátov nepovažuje opozičný Smer-SD za dostatočne dôveryhodného. Uviedol to v pondelok šéf strany a poslanec Národnej rady SR Robert Fico.

Podľa neho by bolo správne, keby sa voľba špeciálneho prokurátora odložila úplne. "Keď sa pozrieme na každého kandidáta, tak je pre nás zárukou pokračovania deštrukcie právneho štátu a kriminalizácie opozície. Nemáme iné riešenie, ako žiadať pozastavenie tohto bláznivého procesu, pretože títo ľudia nie sú žiadnou zárukou toho, že by sa na Slovensku mohol obnoviť právny štát," skonštatoval Fico.

Robert Fico to povedal
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

V pondelok ráno sa začalo v priestoroch Bratislavského hradu verejné vypočutie kandidátov na špeciálneho prokurátora pred parlamentným ústavnoprávnym výborom. Šéfom Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) chcú byť štyria kandidáti - advokát a exminister Daniel Lipšic a prokurátori ÚŠP Peter Kysel, Vasiľ Špirko a Ján Šanta. Národná rada SR bude voliť nového šéfa ÚŠP po tom, ako sa obvinený Dušan K. vzdal tejto funkcie.

Viac o téme: VypočúvaniePozastavenieRobert FicoSmer-SDŠpeciálna prokuratúra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu