Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Je to definitívne! Šéf väzníc Milan Ivan končí vo funkcii, rezignoval po smrti Lučanského

Milan Ivan
Milan Ivan (Zdroj: Topky - Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Generálny riaditeľ Zboru väzenskej a justičnej stráže Milan Ivan po viac ako šiestich rokoch v nedeľu skončil vo svojej funkcii. Informoval o tom ZVJS na sociálnej sieti. Odstúpenie Ivan avizoval na tlačovej konferencii vlani 30. decembra v súvislosti s prípadom bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského.

Nové detaily o pokuse Lučanského o samovraždu: Pred obesením bol na psychiatrii, šéf väzníc podal demisiu!

Do funkcie ho menoval exminister spravodlivosti Tomáš Borec 1. októbra 2014. Vtedy ako námestník pre ekonomiku nahradil Eugena Balka. Ivan v ZVJS pôsobil najskôr od roku 1982 do roku 2008, keď prešiel rôznymi pozíciami v ústave v Želiezovciach. Následne od roku 2012 pôsobil na generálnom riaditeľstve ako riaditeľ hospodárskeho odboru a ako námestník pre ekonomické veci.

VIDEO Tlačový brífing, na ktorom šéf väzníc ohlásil demisiu

Nové detaily o pokuse Lučanského o samovraždu: Pred obesením bol na psychiatrii, šéf väzníc podal demisiu (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Pod jeho vedením začal zbor s implementáciou projektov z európskych fondov, najmä z oblasti zdrojov, verejnej správy, integrovanej infraštruktúry, kvality životného prostredia a iných. Z jeho iniciatívy zbor začal s projektom výstavby nového väzenského zariadenia v Rimavskej Sobote-Sabovej. Ako ZVJS uvádza, za Ivanovho pôsobenia sa zlepšili podmienky na stabilizáciu personálu, ako aj spolupráca s Policajným zborom SR, Hasičským a záchranným zborom SR, ozbrojenými silami a tiež súčinnosť s orgánmi činnými v trestnom konaní.

Do hodnosti generála ho v máji 2018 vymenoval vtedajší prezident SR Andrej Kiska. Nového generálneho riaditeľa ZVJS bude menovať ministerka spravodlivosti SR Mária Kolíková (Za ľudí).

Viac o téme: SmrťOdstúpenieGenerálny riaditeľMilan IvanZVJSMilan Lučanský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu