Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

PRIESKUM Ako vnímajú Slováci dianie po smrti Milana Lučanského? Tretina ľudí je skeptická

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Bývalý policajný šéf Milan Lučanský zomrel 30. decembra minulého roka. Na život si mal siahnuť sám. No jeho odchod sa spája s množstvom špekulácii. Ako vnímajú Slováci dianie po jeho smrti? Prieskum priniesol zaujímavé výsledky.

V prieskume, ktorý agentúra Focus realizovala pre reláciu Na telo televízie Markíza, respondenti odpovedali na otázku - "ktoré z nasledujúcich tvrdení, ktoré sa týkajú úmrtia Milana Lučanského, najviac zodpovedá vášmu názoru na túto udalosť?" Realizovaný bol od 12. do 19 januára na vzorke 1005 ľudí.

Milan Lučanský
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

Až 28,9 percenta opýtaných reagovalo, že neverí vyšetrovaniu. O niečo menej respondentov - 28,1 percenta, si myslí, že si treba počkať na výsledky vyšetrovania. Celkovo 16,5 percenta ľudí by si prialo demisiu ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej.

Kauzu nesleduje 16,5 percenta opýtaných. Politikárčenie opozície (teda strán Hlas-SD, Smer-SD a Kotlebovcov) si s udalosťou spája 9,7 percenta respondentov. Nevedelo sa vyjadriť 3,8 percenta ľudí, zvyšných 0,3 percenta má iný názor.

Prieskum si posvietil aj na názor voličov jednotlivých strán. Napríklad v prípade priaznivcov strany Smer-SD neverí v spravodlivé prešetrenie kauzy za pôsobenia tejto vlády až 49,4 percenta opýtaných. Voliči hnutia OĽaNO si v prevažnej väčšine myslia, že si treba počkať na výsledky vyšetrovania. Túto možnosť si zvolilo až 59 percent z nich.

EXKLUZÍVNY PRIESKUM: AKO VNÍMATE UDALOSTI OKOLO SMRTI M. LUČANSKÉHO Agentúra FOCUS pre TV Markíza urobila prieskum, v...

Uverejnil používateľ Na telo s Michalom Kovačičom Nedeľa 31. januára 2021
Viac o téme: PrieskumSmrťMarkízaMilan Lučanský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu