Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Otrasný podvod na juhu Slovenska: Žena vykrádala účty klientov, dôchodcov obrala o vyše 70-tisíc eur!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj)

DINAJSKÁ STREDA - Vyšetrovateľ z Dunajskej Stredy obvinil 45-ročnú ženu zo zločinu krádeže. Pracovníčka peňažného ústavu vyberala peniaze z účtov klientov. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave na sociálnej sieti.

Ako uviedla polícia, obvinená sa ku všetkému priznala. Pracovníčka peňažného ústavu mala prehľad a prístupy na účty klientov. Okrádať mala penzistov. Ako špecifikovala polícia, obrovskú sumu peňazí postupne "nahrabala" z ich dôchodkov.

Peňazí musíme dať za
Zobraziť galériu (2)

"Postupne si vytipovala najmä staršie osoby, ktoré mali na účtoch úspory. Predpokladala, že starší ľudia si nebudú pravidelne kontrolovať pohyby na účte. Peniaze z nich vyberala, občas na účty niečo vrátila a pritom falšovala ich podpisy," informovala polícia.

Hrozí jej desať rokov za mrežami

Policajti zistili, že žena mala takýmto spôsobom poškodiť deviatich klientov a dohromady si privlastniť peniaze v hodnote takmer 74.000 eur.

"Časť z nich vrátila. Na prvý prípad podozrivých transakcií upozornil jeden z poškodených klientov. Obvinenej žene, ktorá je stíhaná na slobode, môže hroziť za závažnejší spôsob krádeže na chránených osobách trest odňatia slobody na tri až desať rokov," doplnila polícia.

Viac o téme: PeniazeKrádežPenzistiKlientiDunajská Streda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu