Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Zlé správy sa potvrdili! Slovensko medzi najhoršími na svete v priemernom počte úmrtí na KORONAVÍRUS

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Jens Büttner/dpa-Zentralbild/dpa,dpa-Bildfunk)

LONDÝN/BRATISLAVA - Veľká Británia po novom vedie rebríček krajín s najvyšším priemerným týždenným počtom úmrtí na covid-19 v prepočte na milión obyvateľov. Slovensko však môže mať rovnako hlavu v smútku. Podľa dát platformy Our World in Data, ktorú prevádzkuje Oxfordská univerzita, sa naša krajina v tomto nepriaznivom ukazovateli nachádza na štvrtom mieste.

Mrazivé VIDEO! Patológ Palkovič o tom, ako KORONAVÍRUS ničí pľúca: O covide prehovorili aj vyliečení policajti

Veľká Británia v priemere za posledných sedem dní k pondelku registrovala 16,7 úmrtia pacientov s koronavírusom na milión obyvateľov, a prekonala tak smutné prvenstvo Česka, ktoré rebríček viedlo od 11. januára, napísal denník The Evening Standard.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto  (Zdroj: Getty Images)

Slovensko je na štvrtom mieste

V absolútnych číslach hlásia najviac úmrtí ľudí nakazených koronavírusom Spojené štáty, kde zomrelo takmer 400-tisíc ľudí.

V prepočte na obyvateľa ale štatistiky Our World in Data teraz v USA uvádzajú 9,77 úmrtí na milión ľudí, čo je podstatne menej ako napríklad v Česku (15,7), Portugalsku (15,45), na Slovensku (13,58), vo Švédsku (12,59) či v Litve (12,44).

Zlé správy sa potvrdili!
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Our World in Data)

Ku dnešnému dňu bolo na Slovensku hospitalizovaných 3444 pacientov, z nich malo potvrdené ochorenie 3219 ľudí. Na JIS sa nachádzalo 242 pacientov, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebovalo 296. Podľa ministerstva zdravotníctva registrujeme celkový počet úmrtí 'na covid-19' 3637 a celkový počet úmrtí 's covid-19' 779.

Veľká Británia sa ešte potrápi

Veľká Británia zrejme zostane v tomto ohľade na čele rebríčka aj naďalej, pretože počty nakazených a hospitalizovaných tam stále rastú. V pondelok ministerstvo zdravotníctva ohlásilo 599 úmrtí za posledných 24 hodín a celkový počet obetí tak dosiahol takmer 90-tisíc, nových prípadov nákazy pribudlo vyše 37 500 na celkových viac ako 3,4 milióna.

Koronavírus v Británii
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Brian Lawless/PA via AP)

V britských nemocniciach je aktuálne vyše 37-tisíc ľudí nakazených koronavírusom, z toho okolo 3800 potrebuje pľúcnu ventiláciu. Podľa americkej Univerzity Johnsa Hopkinsa, ktorá pandémiu monitoruje globálne, bol koronavírus doteraz celosvetovo zistený u viac ako 95,6 milióna ľudí a s chorobou covid-19 je spojených vyše 2,04 milióna mŕtvych.

Viac o téme: PandémiaKoronavírusCovid-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu