Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Od pondelka bude platiť výnimka na ubytovanie pre cestujúcich za prácou

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Od pondelka (11. 1.) vstúpi do platnosti nová výnimka Úradu verejného zdravotníctva SR na ubytovanie pre pracujúcich. Dovolené bude aj karanténne ubytovanie. V piatok o tom informovalo Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) SR.

"Od pondelka 11. januára sa povoľujú služby dlhodobého ubytovania, karanténneho ubytovania, služby krátkodobého ubytovania v súvislosti s výkonom práce a služby nevyhnutného ubytovania s cieľom návštevy zdravotníckeho zariadenia, a to za dodržania prísnych protiepidemických opatrení," uviedol minister dopravy a výstavby Andrej Doležal (nominant Sme rodina).

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

V týchto prevádzkach musia mať zamestnanci prekryté horné dýchacie cesty rúškom, šálom, šatkou či respirátorom bez výdychového ventilu. Zakázaná je konzumácia pokrmov alebo nápojov v spoločných priestoroch, prevádzkovatelia musia zvýšiť frekvenciu upratovania, čistenia a dezinfekcie dotykových plôch a použiť na dezinfekciu prostriedky s virucídnym účinkom.

S návrhom na prijatie výnimky prišlo podľa hovorcu rezortu Ivana Rudolfa MDV SR. Táto zmena pomôže pracujúcim, ktorí pri nevyhnutných cestách za prácou budú mať možnosť ubytovať sa. Ide napríklad o rušňovodičov, sprievodcov vo vlaku, vodičov nákladnej dopravy, ale aj stavbárov, ktorí pracujú v inom meste, ako bývajú. "Výnimka má uľahčiť život občanom, vyzývam ich však, aby boli opatrní, správali sa zodpovedne a dodržiavali všetky protiepidemické opatrenia," dodal minister dopravy.

Viac o téme: UbytovaniePandémiaVýnimkaBratislavaSlovenskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu