Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Mrazivé svedectvo z trnavského covidového oddelenia: VIDEO Roman (32) má silnú motiváciu bojovať

Roman P.
Roman P. (Zdroj: FB/MZ SR/Tv JOJ)

TRNAVA – Roman má len 32 rokov, no koronavírus u neho nemá mierny priebeh. Mladík a budúci otec skončil odkázaný na dýchací prístroj na trnavskom Covid ARE. V televíznej reportáži opísal svoj boj s covidovou infekciou, pričom dodnes netuší, kde sa mohol nakaziť.

Príbeh 32-ročného Romana, ktorý sa lieči na trnavskom Covid ARE, priniesla televízia JOJ. Mladý ítečkár a budúci otec si spočiatku myslel, že má chrípku. „Ma iba škrabkalo v hrdle, to je celé,“ spomína na začiatok ochorenia Roman. Zhoršenie zdravotného stavu sa prejavilo na štvrtý deň. „Potom som ležal 8 dní v 39°C horúčkach. Nakoniec som začal vykašliavať krv, hlien, vtedy bolo zle, priviezli ma sem. Diagnostikovali mi zápal pľúc, ktorý ma môže zabiť,“ povedal muž v reportáži televízie, ktorú na sociálnej sieti zdieľal aj rezort zdravotníctva. 

Romanovi diagnostikovali covid-19. V súčasnosti dýcha vďaka prístroju. Silu bojovať mu dodáva skutočnosť, že doma na neho čaká žena. Budúci rok sa navyše stanú rodičmi. „Čakáme so ženou v marci prvé dieťa. A to je jediné, čo mi dalo silu bojovať.“

„Pacientov, ktorí nám prežili a odpojili sa od umelej pľúcnej ventilácie, tak ten pobyt na našom oddelení sa pohybuje okolo tých 6 až 8 týždňov. Kým sú schopní ísť na nejaké bežné oddelenie alebo domov,“ povedala televízii lekárka Daria Rábarová.

V Trnavskej nemocnici na covidovom oddelení aktuálne leží 8 pacientov s veľmi vážnym stavom, voľné sú už len dve lôžka. „Personál je tu fakt na jednotku. Sú to anjeli. Anjeli v ľudskej koži,“ dodal Roman.

Viac o téme: NemocnicaPacientCovid-19Koronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu