Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Najhorší cestní piráti za rok 2020: Rekordéri mali na tachometroch vyše 240-tku!

Cestní piráti na Slovensku Zobraziť galériu (8)
Cestní piráti na Slovensku (Zdroj: FB/Polícia SR)

BRATISLAVA - Bezpečnosť pri jazde a dodržiavanie dopravných predpisov im nič nehovoria. Reč je o cestných pirátoch, ktorí terorizujú slovenské cesty. Naprieč krajmi vám prinášame výber tých najhorších pretekárov, ktorí v roku 2020 neunikli radarom ani tučným pokutám.

Bratislavský kraj

Video bratislavskej polície zverejnené v novembri zachytáva vodiča škodovky, ktorý sa po diaľnici D2 rútil obrovskou rýchlosťou. Dopravní policajti mu v smere do Česka namerali viac ako 240-kilometovú rýchlosť. Pirátska jazda stála šoféra 800 eur.

Trnavský kraj

Radary polície na diaľnici D1 od Bratislavy v smere na Trnavu vo februári zachytili 23-ročného vodiča BMW X5, ktorý sa nevedel vpratať do rýchlostných limitov. Jazdil totiž rýchlosťou 183 km/h. Rýchlostný limit tak prekročil o 73 km/h. Polícia ho na mieste vyriešila v blokovom konaní.

Najhorší cestní piráti za
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Trnavský kraj)

Trenčiansky kraj

Diaľničiari v katastri obci obce Lúka v prvej polovici novembra namerali 21-ročného vodiča z okresu Nové Mesto nad Váhom. „V mieste, kde je maximálna povolená rýchlosť jazdy 130 km/h, bola  vodičovi nameraná rýchlosť jazdy 241 km/h, čím prekročil maximálnu povolenú rýchlosť v danom úseku o 111 km/h,“ priblížil Topkám krajský policajný hovorca Pavol Kudlička. Táto rýchla jazda vodičovi odľahčila peňaženku o 800 eur.

Najhorší cestní piráti za
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: KR PZ v Trenčíne)

Nitriansky kraj

Prirýchlo jazdiace vozidlo spozorovali v máji novozámockí policajti na ceste medzi obcami Gbelce a Pribeta. Pustili sa za ním, predbehli ho a zastavili. Na ich meračoch svietila hodnota 214 km/h. V danom úseku je pritom povolená deväťdesiatka. Vodič zaplatil 800-eurovú pokutu. A ak si myslíte, že auto, na ktorom toto "dokázal", patrí do kategórie luxusných, ste na omyle. Išlo o Škodu Fábia.

Rýchlo jazdiace vozidlo na ceste medzi obcami Gbelce a Pribeta (Zdroj: FB/Polícia SR - Nitriansky kraj)

Žilinský kraj

Policajnej hliadke v máji neunikol ani 48-ročný vodič mercedesu, ktorý sa po diaľnici D1 v smere Liptovský Mikuláš - Poprad preháňal rýchlosťou 210 km/hod.

Najhorší cestní piráti za
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Žilinský kraj)

Banskobystrický kraj

Vodič audi si v júni pomýlil obec s diaľnicou. V úseku, kde je povolená 50-ka, sa rútil rýchlosťou 113 km/h. Zrejme vôbec nemyslel na to, že v okolí sa môžu hrať deti, alebo mu cestu skríži chodec či cyklista a on nestihne zareagovať.

Najhorší cestní piráti za
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

Prešovský kraj

Trestu neunikol ani pretekár nameraný na diaľnici D1 pri Prešove. V rámci objektívnej zodpovednosti mu bola preukázaná rýchlosť 225 km/h. Polícia o prípade informovala v marci. 

Najhorší cestní piráti za
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Prešovský kraj)

Košický kraj

Cestný pirát vo februári na ceste medzi Sečovcami a Novým Ruskovom, kde je povolená maximálne 90-tka, uháňal rýchlosťou 184 km/h. Rýchlostný limit tak prekročil o vyše 90 km/h.

Najhorší cestní piráti za
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Košický kraj )

Ochrancovia zákona apelujú na šoférov, aby jazdili zodpovedne. „Vodiči, majte na pamäti, že práve vysoká rýchlosť býva jednou z najčastejších príčin tragédií na cestách. Rešpektovaním pravidiel cestnej premávky a vlastnou zodpovednosťou prispejete k bezpečnosti na cestách.“

Viac o téme: PolíciaVodičPokutaJazdaCestný pirátRýchlosť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu