Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

KORONAVÍRUS Situácia v nemocniciach je vážna: Hospitalizovaných pribúda! Všetko je však pod kontrolou

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Hospitalizovaných pacientov s ochorením COVID-19 alebo s podozrením naň je v nemocniciach stále viac, momentálne ich je 2230. Historické maximá dosahuje počet ľudí na umelej pľúcnej ventilácii, ktorých je 142, a počet ľudí na JIS, tých je 140. V pondelok o tom informovala hovorkyňa ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Eliášová, pričom zdôraznila, že situáciu majú pod kontrolou.

"Na pôde rezortu je zriadený tím, ktorý sa venuje výlučne situácii v zdravotníckych zariadeniach. Niekoľkokrát za deň dostávame reporty a v prípade potreby situáciu aktívne riešime. Na ministerstve aktívne pracuje aj krízové koordinačné centrum, ktoré sme zriadili s cieľom riešenia a monitorovania situácie," uviedol minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO).

Ďakujem za mimoriadnu prácu

MZ SR však apeluje na vedenia nemocníc, aby dbali na dodržiavanie protiepidemických opatrení a vyžadovali ich dodržiavanie nielen od zdravotníckych pracovníkov, ale všetkých osôb, ktoré vstupujú do týchto priestorov. Šéf rezortu zároveň ďakuje všetkým zdravotníckym pracovníkom za mimoriadnu prácu.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Štátny tajomník Peter Stachura, pod ktorého spadá tím monitorujúci situáciu v nemocniciach, zdôraznil, že vďaka aktuálnym dátam z nemocníc vedia pohotovo reagovať na situáciu a prijímať zodpovedné rozhodnutia. Prízvukoval, že aj napriek tomu, že je situácia náročná, v niektorých nemocniciach sa stále vykonáva aj časť plánovaných výkonov, v závislosti od epidemiologickej situácie v danom regióne.

Marek Krajčí
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky - Ján Zemiar)

"Chcel by som ubezpečiť, že všetkým pacientom bude v prípade náhleho zhoršenia ich zdravotného stavu poskytnutá adekvátna zdravotná starostlivosť," komentoval. Ministerstvo zdravotníctva zároveň verejnosti pripomína, aby dodržiavala základné pravidlá - teda nosenie rúška, dostatočný odstup, minimálne dva metre, a dôslednú hygienu rúk.

Viac o téme: NemocniceHospitalizovaníKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu