Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Sakovú mrzí situácia v Nemocnici sv. Michala, hovorí o nedostatku lekárov

(Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Exministerku vnútra Denisu Sakovú (Hlas-SD) mrzí situácia v Nemocnici svätého Michala v Bratislave, súvisiaca s kauzou okolo šéfa Národnej rady (NR) SR Borisa Kollára (Sme rodina) a následný odchod námestníčky pre ošetrovateľstvo v nemocnici Márie Idešicovej. Hovorí o papalášizme a zdôrazňuje, že v čase pandémie nie je dostatok zdravotníkov a odborníkov. Je podľa nej neuveriteľné, ako situáciu riešil riaditeľ nemocnice.

"Najväčší kapitál našich nemocníc sú nepochybne ľudia. Preto ma neuveriteľne mrzí a hnevá situácia, ktorá sa už niekoľko týždňov rieši okolo hospitalizácie Borisa Kollára v Nemocnici sv. Michala. Papalášizmus má však dôsledky, ktoré sú úplne absurdné," uviedla Saková na sociálnej sieti.

Podotkla, že námestníčka pre ošetrovateľstvo končí vo funkcii pre konflikt s partnerkami predsedu NR SR len preto, lebo sa zastala svojich zdravotných sestier. Poukázala najmä na aktuálnu druhú vlnu pandémie, nedostatok zdravotníckeho personálu. "Pán riaditeľ, hanbite sa - toto je na vaše odstúpenie a nie na vyhodenie ženy, odborníčky, len niekoľko rokov pred dôchodkom," dodala.

Námestníčka pre ošetrovateľstvo v Univerzitnej nemocnici – Nemocnici svätého Michala v Bratislave Mária Idešicová po kauze, týkajúcej sa konfliktu predsedu NR SR, končí vo svojej funkcii. Tvrdí, že problémy s jej prácou sa objavili až po hospitalizácii šéfa parlamentu. Idešicová odpracovala v nemocnici 35 rokov, ako námestníčka pôsobila od roku 2002. Rezort vnútra, pod ktorý nemocnica spadá, reagoval, že personálne zmeny sú bežnou súčasťou procesov v súkromnej aj štátnej sfére.

Viac o téme: LekáriNemocnica sv. MichalaDenisa Saková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu