Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Zdá sa, že Haščák bude mať pred štátnymi orgánmi čo vysvetľovať, uviedla Remišová

Veronika Remišová Zobraziť galériu (2)
Veronika Remišová (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Zdá sa, že Jaroslav Haščák bude mať pred štátnymi orgánmi čo vysvetľovať. Uviedla to vicepremiérka a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová v reakcii na rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu o väzobnom stíhaní spolumajiteľa finančnej skupiny Penta.

To zatiaľ nie je právoplatné, Jaroslav Haščák voči nemu podal sťažnosť na Najvyšší súd. Remišová zdôrazňuje, že všetci si majú byť pred zákonom rovní. Bez ohľadu na bohatstvo, postavenie alebo moc.

AKTUÁLNE Súd rozhodol v prípade Jaroslava Haščáka: Finančný žralok ide do väzby

"Je dôležité, aby spravodlivosť fungovala a platila pre všetkých rovnako. Obvinenia z korupcie a legalizácie príjmov z trestnej činnosti v prípade šéfa Penty súd zjavne pokladal za dostatočne vážne a rozhodol sa pre jeho väzobné stíhanie," doplnila vo vyjadrení, ktoré poskytlo tlačové oddelenie strany Za ľudí.

Zdá sa, že Haščák
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Po vznesení obvinenia sa Jaroslav Haščák vzdal všetkých výkonných funkcií v Pente, obvinenia odmieta a mieni sa brániť. Polícia vzniesla obvinenia, ktoré majú súvisieť s kauzou Gorila, celkovo voči trom osobám.

Viac o téme: OrgányVysvetľovanieJaroslav HaščákPentaVeronika Remišová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu