Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS Zlá situácia v trenčianskej nemocnici: Rast pacientov môže sťažiť poskytovanie starostlivosti

Fakultná nemocnica v Trenčíne
Fakultná nemocnica v Trenčíne

TRENČÍN – Z Fakultnej nemocnice (FN) Trenčín je momentálne v domácej karanténe 71 pozitívne testovaných zamestnancov. Napriek tomu dokáže nemocnica zatiaľ zabezpečovať zdravotnú starostlivosť.

S narastajúcim počtom pacientov s ochorením COVID-19 je však možné predpokladať sťaženie jej poskytovania. Ako informovala hovorkyňa FN Trenčín Martina Holecová, momentálne je v karanténe sedem lekárov, 42 sestier, 21 ostatných zdravotníckych pracovníkov a jeden nezdravotnícky pracovník.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

„Aktuálne máme hospitalizovaných 83 pacientov s potvrdeným ochorením COVID-19. Z nich je 38 hospitalizovaných vo vyčlenenom pavilóne, na umelej pľúcnej ventilácii je šesť pacientov. Na psychiatrickej klinike, ktorá je určená ako 'červená' máme hospitalizovaných 23 pacientov, čo predstavuje 53 % naplnenie kapacity vyčlenených lôžok. Zvyšných 16 pacientov je hospitalizovaných na ostatných oddeleniach, podľa ich anamnézy,“ uviedla Holecová. Ako dodala, doteraz vo FN Trenčín zomrelo 16 pacientov s potvrdenou prvotnou príčinou smrti COVID-19.

Viac o téme: NemocnicaPacientiTrenčínKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu