Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Bratislavský kraj dostal od taiwanského mesta dar v podobe 300-tisíc ochranných rúšok

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Bratislavský samosprávny kraj (BSK) dostal od taiwanského mesta Kao-siung dar v podobe 300.000 ochranných rúšok. Symbolické odovzdanie daru sa uskutočnilo v sídle Úradu BSK v Bratislave a sídle primátora mesta Kao-siung na Taiwane Chen Chi-Maia. Rúška by mali byť dodané v najbližšom čase. Informuje o tom Bratislavský kraj na svojej webovej stránke i predseda BSK Juraj Droba na sociálnej sieti.

"Obdivujem solidaritu ázijských krajín, ktoré sú síce ďaleko, ale počas krízy nám už viackrát pomohli. Ďakujem v mene všetkých obyvateľov Bratislavského kraja, toto obrovské množstvo rúšok nám veľmi pomôže," skonštatoval pri tejto príležitosti Droba.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Šéf kraja poznamenal, že je "ľahké ukazovať prstom na Čínu, že nám "darovala" COVID-19". Zdôraznil, že netreba zabúdať ani na to, že najväčšiu materiálnu pomoc dostal Bratislavský kraj práve od Ázie, od spriazneného regiónu Shanghai, od slovensko-vietnamskej firmy a najnovšie aj od druhej najväčšej municipality Taiwanu.

BSK podotkol, že v boji proti novému koronavírusu mu pomáhajú mnohé spoločnosti, jednotlivci, ale aj samosprávy. "Dary následne spravodlivo podelíme a distribuujeme, najčastejšie putujú do našich zariadení sociálnych služieb," priblížil BSK.

Viac o téme: DarOchranné rúškoKoronavírusBratislavský samosprávny kraj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu