Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

NAKA zasahovala na viacerých miestach: V putách skončil známy advokát! Zadržali aj expríslušníka SIS

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook/Polícia SR)

BRATISLAVA - Národná kriminálna agentúra v utorok ráno opäť zatýkala. V putách skončil bývalý šéf kontrarozviedky Slovenskej informačnej služby, aj známy advokát.

Národná kriminálna agentúra v utorok ráno zadržala bývalého šéfa kontrarozviedky Slovenskej informačnej služby Ľubbomíra Arpáša. Informáciu priniesol DenníkN. Oficiálne mal by't v službe do roku 2006. Akcia má súvisieť s kauzou Božie Mlyny a proti nemu vypovedal aj Ľudovít Makó, ktorého NAKA zadržala a neskôr ho prepustili po tom, ako začal spolupracovať s políciou. Arpáša vyšetruje aj tím Gorila. 

MIMORIADNA SPRÁVA Ľudovít Makó je na slobode! Prepustenie po výpovedi na NAKA

Práve bývalý šéf kontrarozviedky SIS mal byť tým, kto predal nahrávku Gorila finančnej skupine Penta. Aj Penta aj Arpáš toto tvrdenie už v minulosti odmietli s tým, že transakcie, ktoré medzi nimi prebehli boli za služby, ktoré Arpáš finančnej skupine poskytoval. Penta tvrdila, že si ho najala ako experta na zdravotnícke analýzy. 

Ľudovít Makó
Zobraziť galériu (3)
Ľudovít Makó  (Zdroj: TASR - Ján Krošlák)

Zadržali aj advokáta

Okrem Arpáša NAKA zadržala aj známeho advokáta Františka Poláka. Aj táto akcia súvisí so zásahom Božie Mlyny a s výpoveďou Ľudovíta Makoá. Polák v minulosti zastupoval aj Mikuláša Černáka a už raz skončil v putách. 

František Polák zastupoval aj Mikuláša Černáka
Zobraziť galériu (3)
František Polák zastupoval aj Mikuláša Černáka  (Zdroj: Polícia SR, TASR)

Našli uňho veci s extrémistickou symbolikou aj fotografiu v uniforme SS. Advokát tvrdil, že to mal na zberateľské účely. Krátko bol aj vo väzbe. Teraz mal byť spolu s Makóom vo vydieračskej skupine, ktorá spolupracovala s Makóom. Či tam mal byť aj Arpáš, zatiaľ nie je známe. Prípad súvisí s vyšetrovaním vydierania podnikateľa Pavla Konkoľa. Ten vlastní Podtatranskú hydinu.

Viac o téme: ZadržanieSISNAKAĽubomír ArpášFrantiśek Polák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu