Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

MIMORIADNA SPRÁVA Ľudovít Makó je na slobode! Prepustenie po výpovedi na NAKA

(Zdroj: TASR - Ján Krošlák)

BRATISLAVA - Ponúkol mená veľkých rýb? Len vo štvrtok ráno priviezla eskorta Ľudovíta Makóa na NAKA, kde vypovedal. Dnes je už, podľa našich informácií na slobode. Informáciu nám potvrdili dva nezávislé zdroje.

Bývalý šéf kriminálneho úradu Finančnej správy Ľudovít Makó sa od začiatku, ako ho zadržali, rozhodol spolupracovať s políciou. Aj na základe jeho výpovedi skončili vo väzbe zdanlivo nedotknuteľné osoby, akými sú bývalý policajný prezident Tibor Gašpar či nitriansky podnikateľ Norbert Bödör.

Aktualizované 19:20 Pri prepustení Makóa sa bral do úvahy aj jeho postoj ku konaniu

V prípade prepustenia bývalého šéfa Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta Makóa z väzby vzal dozorový prokurátor do úvahy aj postoj obvineného k trestnému konaniu. Uviedla to hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová s tým, že ho prepustili v piatok.

"Dnešného dňa bol príkazom dozorového prokurátora prepustený z väzby obvinený L. M. Dozorový prokurátor dospel k uvedenému záveru po dôkladnom preskúmaní jednotlivých okolností danej trestnej veci a bol vzatý do úvahy aj postoj obvineného k trestnému konaniu," povedala Tökölyová. Vyšetrovanie podľa jej slov pokračuje. Na prípad je naďalej uvalené informačné embargo, ktoré vydal dozorový prokurátor.

O prepustení Ľudovíta Makóa rozhodol dozorujúci prokurátor, ale Špeciálna prokuratúra odmieta prípad komentovať, vzhľadom k tomu, že je naň uložené embargo. 

Makó na NAKA v nepriestreľnej veste a prilbe! VIDEO Schyľuje sa k ďalším TOP rybám? Cítili sa ako bohovia

Ako sme vás už informovali, Makóa priviezli vo štvrtok ráno v nepriestreľnej veste a kukle na hlave do bratislavské Justičného paláca. Tam niekoľko hodín vypovedal. Podľa našich informácií ho potom prepustili na slobodu. 

Ľudovít Makó

Bývalého šéfa Kriminálneho úradu Finančnej správy Ľudovíta Makóa zadržali kukláči 17. septembra. Pripisujú mu nasilnú trestnú činnosť a spoluprácu so zločineckou skupinou takáčovci. Práve im mal vynášať informácie a pomáhať im tak kryť trestnú činnosť.

"Získaval a zhromažďoval rôzne verejne neprístupné a citlivé informácie, ktoré následne poskytoval členom zločineckej skupiny, čím do značnej miery podporoval trestnú činnosť danej skupiny, za čo dostával od zločineckej skupiny vopred dohodnuté finančné ohodnotenie," píše sa v uznesení.

Prokurátor chcel vidieť Makóa vo väzbe, čomu nakoniec sudca Špecializovaného trestného súdu Ján Giertli vyhovel. Nepomohla ani kaucia 100-tisíc eur, ktorú chcel zložiť rodinný známy, ani záruka kňaza, ktorý ponúkol ako dôveryhodná osoba prevzatie záruky za ďalšie správanie sa obvineného Makóa.Ľudovít Makó požiadal kvôli informáciám o trestnej činnosti mocných o štatút utajeného svedka.

Viac o téme: SlobodaVäzbaVýpoveďNAKAĽudovít Makó
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu