Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Matovič terčom HOAXU: Sociálne siete zaplavila FOTO, ako nakupuje počas karantény: Konšpirátori to však nedomysleli

Igor Matovič terčom hoaxu Zobraziť galériu (3)
Igor Matovič terčom hoaxu (Zdroj: Topky/Maarty, Getty Images)

BRATISLAVA – Premiér Igor Matovič v stredu popoludní cez facebook ohlásil, že putuje do domácej karantény, lebo bol v kontakte s infikovaným. V piatok doobeda absolvoval covidový test. Konšpirátori z Matovičovej situácie vyťažili maximum – využili fotku, ako údajne nakupuje v obchode, aby voči jeho osobe šírili nenávisť. Na tento hoax upozornila aj polícia.

Necelé dva dni po tom, ako premiér ohlásil svoj odchod do domácej izolácie, sociálnou sieťou kolovala falošná snímka. Fotka akože zachytáva Matoviča v obchode. „Tento príspevok sa momentálne šíri konšpiračnými stránkami na Facebooku. Ako si môžete všimnúť, predseda vlády mal byť videný, ako si odskočil do obchodu, aj keď je v karanténe,“ upozornili ochrancovia zákona na facebookovej stránke Hoaxy a podvody - Polícia SR.

Čítajte aj: Slováci, pozor! Internetom koluje nepravdivá a poplašná NAHRÁVKA o celoplošnom testovaní: Matovič reaguje

Matovič terčom HOAXU: Sociálne
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Hoaxy a podvody - Polícia SR)

Konšpirátorom sa ale tento pokus nevydaril. V popise fotky sa totiž píše, že Matovič nakupoval 6. novembra o 18:35 večer. Hoax s touto informáciou sa však šíril už od piatkového rána. „Graficky nekvalitná fotka je už len maličkosť,“ doplnili policajti s tým, že falošná fotka už bola odstránená.

Premiér bol v kontakte s pozitívnym človekom

Premiér Matovič oznámil, že ide do domácej karantény na sociálnej sieti. S infikovaným sa mal stretnúť minulú nedeľu. (Celý článok)

Viac o téme: Igor MatovičHoaxyKonšpirátori
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu