Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

PRÁVE TERAZ Premiér bol v kontakte s pozitívnym človekom: Oznámil zásadné rozhodnutie

Matovič ide do domácej karantény. Zobraziť galériu (3)
Matovič ide do domácej karantény. (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Koronavírus si žiaľ nevyberá medzi bežnými ľuďmi či mocnými politikmi. Premiér Igor Matovič (OĽaNO) v týchto chvíľach nečakane oznámil, že kvôli kontaktu s pozitívnou osobou na Covid-19 sa rozhodol pre rázne rozhodnutie. Ako sám tvrdí - pravidlá platia pre každého. S nakazeným sa mal vraj stretnúť už minulú nedeľu, v tom čase ale veľmi pravdepodobne ešte nevedel o infekčnosti dotyčného.

Premiér Matovič oznámil, že ide do domácej karantény na sociálnej sieti Facebook už klasickým statusom. "Pravidlá musia platiť pre každého rovnako ... keďže som bol v kontakte s pozitívne testovaným ... hlásim odchod do domácej karantény. Koniec hlásenia a držte sa," napísal premiér a pridal aj svoju fotografiu.

Riaditeľ tlačového odboru Úradu vlády SR Richard Pekar uviedol, že testu sa predseda vlády podrobí v piatok (6. 11.), s nakazeným sa mal stretnúť v nedeľu (1. 11.).

PRÁVE TERAZ Premiér bol
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Igor Matovič)


Čaputová a Matovič k sebe našli cestu: Spoločná tlačovka po celoplošnom testovaní na KORONAVÍRUS


Len dnes sa stretol s prezidentkou, úrad preto zváži kroky

Predseda vlády sa pritom ešte len dopoludnia stretol s hlavou štátu Zuzanou Čaputovou, aby spolu prerokovali ďalšie opatrenia kvôli pandémii. Od prezidentského úradu sme preto zisťovali, či podobný krok zváži aj Čaputová. "Prezidentka sa poradí s kompetentnými odborníkmi, ako má postupovať a aké opatrenia by mala prijať," odkázal nám hovorca prezidentského úradu Martin Strižinec.

PRÁVE TERAZ Premiér bol
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Matovič bol dnes tiež spolu s ostatnými poslancami OĽaNO na spoločnej tlačovej konferencii k príspevku pre tehotné ženy. Klubu OĽaNO sme sa tiež pýtali, či nezvážia domácu karanténu. "Vzhľadom na to, že poslanci nemajú vedomosť o tom, že by boli v kontakte s pozitívnou osobou a ani nejavia žiadne príznaky choroby, v súlade s hygienickými odporúčaniami sa na nich karanténa nevzťahuje," odpovedal Peter Dojčan z mediálneho tímu OĽaNO.

Viac o téme: KaranténaIgor MatovičKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu