Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Kňaz, ktorý sympatizoval s ĽSNS: Nosenie rúšok zľahčoval, teraz trpí vážnym zápalom pľúc!

Kňaz spochybňoval aj nosenie rúšok Zobraziť galériu (4)
Kňaz spochybňoval aj nosenie rúšok (Zdroj: gettyimages, YouTube/Miroslav Čajka)

BRATISLAVA - Kňaz s kontroverznými názormi je v problémoch. Reč je o duchovnom Miroslavovi Čajkovi, ktorý už od začiatku pandémie nového koronavírusu ochorenie zľahčoval, spochybnil tiež nosenie rúšok a často zdieľal aj príspevky dnes už neprávoplatne odsúdeného Mariana Kotlebu z ĽSNS. V týchto dňoch však trpí vážnym ochorením.

Podozrivé príznaky

Čajka na sociálnej sieti Facebook informoval verejnosť, že je veľmi chorý a má vážny zápal pľúc, no bližšie ochorenie nešpecifikoval.. "Hrozia mi aj vážne dôsledky. Prosím o modlitby. Ak je možné, aspoň o desiatok ruženčeka. Všetkým, čo sa za mňa pomodlia zasielam svoje kňazské požehnanie," píše Čajka na Facebooku. Ten pritom ešte nedávno zdieľal napríklad video neúspešného volebného kandidáta Štefana Harabína o tom, že nenakazení ľudia nemajú právnu povinnosť nosiť rúško a podobné príspevky. 

KORONAVÍRUS Kňaz, ktorý sympatizoval
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Miroslav Čajka)

Nástenka plná otáznych vecí

Čajka je pritom už dlhodobo na sociálnej sieti "verný" alternatívnej scéne a nie sú mu cudzie príspevky Mariana Kotlebu, Štefana Harabina či kontroverzného Kulturblogu, ku ktorému majú veľmi blízko kotlebovci z ĽSNS. Podľa fotografií na dnes už nefungujúcom portáli naseslovensko.net sa dokonca objavil na pódiu, na ktorom Kotleba odovzdával kontroverzné šeky na 1488 €, za ktoré bol neprávoplatne odsúdený Špecializovaným trestným súdom v Pezinku.

KORONAVÍRUS Kňaz, ktorý sympatizoval
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube/Miroslav Cajka)

Sympatie ku Kotlebovi

Čajka na sociálnej sieti ale rozhodne netají svoje sympatie so stranou Mariana Kotlebu o čom svedčia početné zdieľania jeho videí či tlačových konferencií. Kotleba dokonca v televízii pred voľbami viackrát uvádza, že dali Čajkovi verejný prísľub, že ak sa po voľbách dostane ĽSNS do parlamentu, budú bojovať za ochranu nenarodených detí.

KORONAVÍRUS Kňaz, ktorý sympatizoval
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

Viac o téme: ĽSNSKoronavírusMarian KotlebaMiroslav Čajka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu