Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Vojaci pri trebišovskej rómskej osade testovali desiatky obyvateľov na KORONAVÍRUS

Testovanie na koronavírus Zobraziť galériu (3)
Testovanie na koronavírus (Zdroj: TASR - Roman Hanc)

TREBIŠOV - Pri trebišovskej rómskej osade príslušníci ozbrojených síl v utorok testovali na ochorenie COVID-19 58 miestnych obyvateľov.

"Išlo o ľudí vo všetkých vekových kategóriách, ktorí boli v úzkom kontakte s dvoma pozitívne potvrdenými prípadmi. Dohľadaní boli naším Regionálnym úradom verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Trebišove," uviedol pre novinárov zástupca regionálnej hygieničky Ivan Petrovič.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Odber vzoriek sa týkal najmä členov širšej rodiny dvoch nakazených. Na testovanie dohliadali i štátni policajti. "Priebeh bol bezproblémový, rómski spoluobčania s nami spolupracovali, neevidujem žiadne problémy," skonštatoval Petrovič. Dosiaľ sú známe tri potvrdené pozitívne prípady nového koronavírusu v trebišovskej osade, v ktorej žijú tisíce ľudí.

Vojaci pri trebišovskej rómskej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR - Roman Hanc)

Medzi nakazenými je aj člen mestskej poriadkovej služby. V pondelok (12. 10.) v areáli trebišovskej nemocnice testovali desiatky obyvateľov osady, ktorí boli v kontakte s ním. Celkovo nariadená karanténa sa dosiaľ podľa hygienika týka maximálne do 100 ľudí z osady. "V osade sú momentálne potvrdené tri prípady, uvidíme na základe dnešných a pondelkových testov, či sa tie počty budú zvyšovať," dodal Petrovič.

Vojaci pri trebišovskej rómskej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR - Roman Hanc)

Viac o téme: TestovanieOsadaTrebišovKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu