Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Najvyšší súd rozhodol: Všetci obvinení v rámci akcie Plevel zostávajú vo väzbe

NAKA pri akcii Plevel zadržala štyroch sudcov
NAKA pri akcii Plevel zadržala štyroch sudcov (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

BRATISLAVA - Všetci štyria obvinení v rámci akcie Plevel zostávajú vo väzbe. V utorok o tom rozhodol Najvyšší súd (NS) SR, keď zamietol ich sťažnosti proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica zo 17. septembra. Senát zároveň vyhovel sťažnosti prokurátora a Danielovi B. rozšíril dôvody väzby aj o preventívnu väzbu. Informovala o tom hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

Dôvodom väzby je obava z možného ovplyvňovania svedkov, v dvoch prípadoch aj obava z pokračovania v trestnej činnosti. Obvinení sú okrem iného zo zločinu prijímania úplatku. Bývalého krajského sudcu Pavla P., žilinského okresného sudcu Daniela B., Luboša M. a Juraja F. zadržali príslušníci Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) 14. septembra.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Akcia Plevel súvisela s korupčnou trestnou činnosťou, polícia v rámci nej zadržala 11 osôb. Medzi zadržanými bola pôvodne aj predsedníčka Krajského súdu v Žiline Eva K., ktorá bola po zasadnutí pléna Ústavného súdu SR prepustená bez obvinenia na slobodu.

Viac o téme: AkciaSudcoviaBratislavaŽilinaNajvyšší súdNAKAPlevel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu