Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Situácia v Sninskom okrese je pod kontrolou: Nárast počtu infikovaných očakávali

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Charles Krupa)

HUMENNÉ – Zvýšený výskyt ochorenia COVID-19 medzi obyvateľmi Sninského okresu hygienici z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Humennom predpokladali.

"Čakali sme, že nám to 'vybehne'," povedala regionálna hygienička Lenka Lesňáková s tým, že na dohľadávaní ďalších kontaktov pozitívne testovaných osôb pracovníci RÚVZ naďalej pracujú. "Základ máme, ďalšie kontakty dohľadávame. Zistené kontakty už však vedia, že majú zostať v izolácii, že budú testované," doplnila. Pacienti s potvrdeným ochorením COVID-19 sa majú nachádzať v meste Snina a obciach Dlhé nad Cirochou a Kolonica. "Väčšinou tie prípady spolu súvisia," dodala. Pôvod nákazy hygienici s istotou určiť nedokážu, predpokladajú však jej import.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Podľa Lesňákovej je aktuálne v okrese Snina spolu 22 pacientov s pozitívnym testom na nový koronavírus, zdravotný stav dvoch z nich si má vyžadovať hospitalizáciu. V okrese Humenné mali hygienici dosiaľ hlásených 24 prípadov, aktívne sú v súčasnosti štyri. Sedem pozitívne testovaných osôb evidovali humenskí hygienici od začiatku pandémie v okrese Medzilaborce, kde sa má aktuálne nachádzať jeden prípad. "Je to človek, ktorý sa tu iba izoloval, z iného okresu," uzavrela Lesňáková.

Viac o téme: SituáciaNárastSninaKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu