Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Rezort školstva pracuje na troch schémach na podporu športu, tvrdí Husár

Ivan Husár
Ivan Husár (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR pracuje na troch schémach, ktorými bude štát sanovať straty v oblasti športu. Štátny tajomník rezortu školstva Ivan Husár tiež namieta niektoré opatrenia Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR, ktoré podľa neho ohrozujú chod športu na Slovensku a vyzýva úrad na diskusiu o opatreniach. Informoval o tom odbor komunikácie rezortu školstva.

Rezort školstva vo štvrtok (17. 9.) organizuje spoločné stretnutie desiatich športových zväzov, sekcie športu ministerstva školstva a predstaviteľov ministerstva hospodárstva. Témou stretnutia bude návrh troch schém pomoci štátu, ktoré majú sanovať straty športu spôsobené pandémiou ochorenia COVID-19.

"Domnievame sa, že pri obmedzení hromadných podujatí je potrebné popri ochrane verejného zdravia myslieť aj na chod ekonomiky a krajiny. Zároveň v športe pri obmedzení počtu osôb je dôležité určiť, o aké osoby ide - ide o divákov, športovcov alebo všetky osoby," pýta sa štátny tajomník rezortu školstva, ktorý sa zameriava práve na oblasť športu. Ako tvrdí, navrhuje, aby boli súťaže povolené a aby sa obmedzenia vzťahovali iba na počet prítomných divákov.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Husár tiež apeluje na ÚVZ, aby usmernenia v súvislosti s ochorením COVID-19 vopred konzultoval s vecne príslušným útvarom ministerstva. Upozorňuje na nekonzistentnosť opatrení pri obmedzení počtu zhromaždených osôb v prípade rôznych typov podujatí a zároveň rôznych veľkostí priestorov, v ktorých sa podujatia organizujú.

Viac o téme: PodporaŠportOpatrenieKoronavírusSchémyIvan Husár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu