Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Kotlebovi sa vypomstili hoaxy o KORONAVÍRUSE: Namiesto súdu ostal v karanténe!

(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - O ochorení Covid-19 hovorí ako o projekte. Marian Kotleba dlhodobo šíri konšpirácie o koronavíruse a niektorí jeho poslanci nenosia rúška ani v parlamente a pandémiu zosmiešňujú. Teraz predseda ĽSNS ostal v karanténe.

Marian Kotleba mal mať v utorok pojednávanie v Pezinku pre sporné šeky, ktoré rozdával v hodnote 1488 eur. Podľa našich informácií sa ho však opäť nezúčastní. Tentokrát preto, že musí podstúpiť karanténu. 

KORONAVÍRUS Kotlebu potrestal Facebook: Šírenie nezmyslov nebude bez trestu, po jeho videu nezostalo nič

Ako informoval portál Aktuality.sk Kotleba sa totiž len pred pár dňami vrátil z Čiernej Hory, ktorú Slovensko z hľadiska šírenia koronavírusu považuje za rizikovú krajinu. Šéf ĽSNS, ktorý hovorí o "projekte Covid-19" tak ostáva v povinnej karanténe. Pre portál to potvrdil aj hovorca ĽSNS Ondrej Ďurica aj jeden z poslancov Tomáš Rosina.

Aktualizované 12:41 Pojednávanie s Kotlebom zrušili

"Súd zrušil termín hlavného pojednávania, ktoré sa malo konať 8. 9. 2020 z dôvodu, že obžalovaný Ing. Mgr. M. K., požiadal o ospravedlnenie neúčasti, nakoľko sa nachádza v karanténe z dôvodu opatrení proti COVID-19. Termín 21. 9. 2020 ostáva v platnosti," informovala hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu v Pezinku Katarína Kudjáková. 

Vrátil sa z Čiernej Hory

Kotleba sa pred niekoľkými dňami vrátil z Čiernej Hory, s čím sa pochválil aj na sociálnej sieti. Krajina je na zozname rizikových krajín a každý, kto sa z nej vráti, musí podstúpiť povinnú karanténu a test na ochorenie Covid.19, ktorý je možný vykonať najskôr v piaty deń od príchodu z rizikovej krajiny. Kotleba by ho mal podstúpiť zajtra. 

Na pojednávanie preto opäť nepríde, súdu poslal ospravedlnenie. Naposledy sa malo konať 14. júla, avšak ani to sa neuskutočnilo, pretože Kotleba podal námietku zaujatosti sudkyne. Prípad pojednáva sudkyňa Ružena Sabová, ktorá bola aj predsedníčkou senátu v prípade vraždy Jána Kuciaka. 

Predseda ĽSNS sa mal podľa prokurátora trestného činu dopustiť, keď odovzdal v roku 2017 trom rodinám finančný dar prostredníctvom symbolických šekov vystavených na sumu 1488 eur. Tie považujú obžaloba aj viacerí znalci za neonacistickú šifru. Na otvorení hlavného pojednávania samosudkyňa Ružena Sabová uviedla, že zvažuje posudzovanie Kotlebovho konania podľa prísnejšej kvalifikácie. Ak sa k nej v prípade uznania viny prikloní, hrozilo by Kotlebovi až osem rokov väzenia.

Viac o téme: PojednávanieKaranténaKoronavírusMarian Kotleba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu