Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Budovy súdov na Slovensku opäť prehľadávajú: Dôvodom je nahlásenie bomby

Na súdoch opäť niekto nahlásil bombu
Na súdoch opäť niekto nahlásil bombu (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj)

BRATISLAVA - Budovy všetkých súdov na Slovensku prehľadávajú policajní pyrotechnici a psovodi, dôvodom je nahlásenie bomby. Informáciu mal vo štvrtok predpoludním oznámiť telefonicky mužský hlas, budovu konkrétneho súdu neoznačil. Informovala o tom Mária Linkešová, vedúca oddelenia komunikácie a prevencie Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave.

"Polícia ihneď evakuovala oba trnavské súdy a z dôvodu, že volajúci neoznačil konkrétny súd, opatrenia sa vykonávajú v rámci celej Slovenskej republiky. Budovy súdov postupne prehľadávajú policajní pyrotechnici, psovodi so služobnými psami," priblížila Linkešová s tým, že bombu zatiaľ nenašli.

Príslušníci Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) prehľadávali tiež budovu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku. V budove, kde prebieha proces so starostom Dolného Chotára Františkom D. a spol., obžalovaným z viacerých vrážd, prehľadávali psovodi za pomoci troch psov. ŠTS je vzdialená niekoľko desiatok metrov od budovy Justičnej akadémie.

"Potvrdzujeme, že dňa 3. septembra bol ZVJS priamo informovaný príslušníkmi Policajného zboru, že prijali na tiesňovú linku 112 v Trnave oznámenie neznámym hlasom, že 'na súde je bomba'. Na základe uvedenej skutočnosti boli zo strany ZVJS v súčinnosti s príslušnými zložkami Policajného zboru a Hasičského a záchranného zboru vykonané príslušné preventívno-bezpečnostné opatrenia. Vzhľadom na charakter udalosti nebudeme poskytovať bližšie  informácie a ani konkretizovať rozsah opatrení," uviedla hovorkyňa ZVJS Monika Kacvinská.

V nej na hlavnom pojednávaní senát ŠTS vyniesol rozsudok v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej. Vyšetrovateľka začala vo veci trestné stíhanie pre prečin šírenia poplašnej správy. Policajní kriminalisti v súčasnosti zisťujú všetky informácie k stotožneniu volajúceho a k motívu jeho konania. "Za oznámenie takejto informácie, aj zo žartu, môže hroziť väzenie a strata slobody na jeden až päť rokov rokov," upozorňuje polícia.

Viac o téme: BombaSúdyPolícia NahlásenieTrnava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu