Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Výpoveďami poškodených pokračuje proces so starostom Dolného Chotára

Na snímke obvinený František Dora mladší prichádza na hlavné pojednávanie.
Na snímke obvinený František Dora mladší prichádza na hlavné pojednávanie. (Zdroj: TASR - Jakub Kotian)

PEZINOK - Výpoveďami troch poškodených pokračuje v pondelok pred senátom Špecializovaného trestného súdu pojednávanie so starostom Dolného Chotára Františkom Dorom a spol. Kvarteto obžalovaných čelí obžalobe z viacerých vrážd.

Na pondelkový proces eskortovali len Františka Dora, jeho syna Františka Dora mladšieho a Ladislava A. Ďalší obžalovaný Roland Sz. dal svojmu obhajcovi súhlas na pojednávanie v neprítomnosti.

Proces je naplánovaný aj na utorok (8. 12.). Následne predsedníčka senátu vytýči termíny pojednávaní na január a február budúceho roku. Podľa procesných strán je možné, že pre veľké množstvo svedkov, ktorí majú ešte vypovedať, výsledok kauzy bude známy pravdepodobne na jar budúceho roka. V kauze by mali budúci rok vypovedať podľa informácií, ktoré poskytli procesné strany, aj utajovaní svedkovia.

Doteraz okrem čítania listinných dôkazov počas pojednávaní v septembri až v novembri vypovedali viacerí vysokopostavení a odsúdení členovia gangu sátorovcov, medzi nimi Kristián Kádar, Zsolt Nagy a Juraj Bugár alias Bugi. V tejto kauze František Dora, jeho syn František Dora mladší, Ladislav A. a Roland Sz. čelia obžalobe z viacerých vrážd, podvodu, drogovej trestnej činnosti, ako aj z členstva v skupine sátorovcov.

Vraždy si mal objednávať Dora, aby umlčal tzv. biele kone. Niektoré svoje obete zastavili pod zámienkou policajnej kontroly. V policajnom prestrojení ich presunuli do priestorov bývalej čárdy, ktorá patrila ďalšiemu členovi skupiny. Obeti dali na ruky putá, niekoľko hodín ju strážili a potom presunuli na miesto s vykopaným hrobom. Tam ju zaškrtili.

Za skutok mali vykonávatelia dostať vtedajšie tri milióny korún. Gang sátorovcov mal mať na svedomí viac ako 80 ľudských životov.

Viac o téme: StarostaProcesDolný ChotárFrantišek Dora
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu