Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Prvé veľkokapacitné mobilné odberové miesto na COVID-19: Až 600 testov denne

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Alexander Zemlianichenko Jr/ Russian Direct Investment Fund via AP)

BRATISLAVA - Ministerstvo zdravotníctva otvorilo prvé veľkokapacitné mobilné odberové miesto (MOM) v Bratislave. Denne by malo na ochorenie COVID-19 otestovať 500 až 600 ľudí. Potvrdila to hovorkyňa rezortu zdravotníctva Zuzana Eliášová.

V hlavnom meste pribudlo takéto miesto v areáli štadiónu bývalého bratislavského Interu. Testovať sa podľa rezortu zdravotníctva budú tí, ktorí prídu peši či autom len s platným COVID passom. Na jeho získanie je potrebná registrácia cez elektronický formulár. 

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

"Mobilné odberové miesto sa nachádza v priestoroch pri zadnom parkovisku v areáli štadióna. Na miesto navedú obyvateľov tabule. O vyšetrenie je možné požiadať prostredníctvom formulára na stránke korona.gov.sk. MOM bude k dispozícii sedem dní v týždni v časoch od 7.30 h do 11.30 h a popoludní od 13.00 h do 17.00 h. Vo veľkokapacitnom MOM na Trnavskej budú testovaní pacienti nad 10 rokov," komentovala hovorkyňa Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) Veronika Beňadiková.

Eliášová zasa doplnila, že MOM bude fungovať v dvoch zmenách. "Odbery budú prispôsobené aj pre peších, ale aj pre tých, ktorí prídu autom, teda bude tam služba drive-thru," uviedla. Takéto veľkokapacitné miesta na testovanie by mali postupne pribudnúť aj v ďalších krajských mestách. 

Viac o téme: OtvorenieTestyMiestoKoronavírusOdbery
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu