Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Mladú dvojicu z Košíc obvinili z lúpeže: Polícia hľadá svedka

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KOŠICE – Zo zločinu lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva obvinila polícia 15-ročného mladíka a 23-ročnú ženu. Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach Jana Mésarová, koncom minulého týždňa na chodníku v košickej mestskej časti Juh prepadli 59-ročnú ženu. Polícia hľadá svedka.

Mladší z obvinených si od okoloidúcej pod zámienkou vypýtal cigaretu, ktorú mu odmietla dať. Obvinená Košičanka k nej pristúpila a snažila sa jej vytrhnúť kabelku prevesenú cez rameno. „Keď sa poškodená žena bránila a kričala o pomoc, mladší z obvinených jej prekryl rukou ústa. V tom čase išiel okolo pán, ktorý na páchateľov zakričal, aby jej dali pokoj. Tí sa zľakli, prestali útočiť a dali sa na útek, no bez lupu,“ spresnila s tým, že žene nespôsobili žiadne zranenia ani žiadnu materiálnu škodu. Dvojicu krátko po oznámení prípadu polícia vypátrala a obmedzila na osobnej slobode.

Dvadsaťtriročnej Košičanke hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na tri až osem rokov, mladistvému sa trestná sadzba znižuje na polovicu. „Touto cestou žiadame svedka, ktorý v tom čase prechádzal okolo a videl priebeh udalosti, aby sa prihlásil na ktoromkoľvek útvare PZ, respektíve kontaktoval políciu na známom bezplatnom čísle 158 alebo zanechal súkromnú správu na oficiálnej stránke na Facebooku,“ dodala Mésarová.

Viac o téme: KrádežSvedokPolícia Obvinenie Košice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu