Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

V pondelok by mal pokračovať proces s Pachingerom: Známy je z kauzy nebankoviek

Patrik Pachinger
Patrik Pachinger (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

BRATISLAVA - V pondelok (10. 8.) a v utorok (11. 8.) by malo na Okresnom súde (OS) Bratislava I po pol roku pokračovať hlavné pojednávanie s Patrikom P. obžalovaným zo sprenevery takmer milióna eur. Potvrdil to hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak.

Patrik P. je známy ako jeden z komplicov v kauze podvodov na nebankovkách spolu s Jozefom Majským. „Na hlavné pojednávanie boli predvolaní dvaja svedkovia, znalkyňa a súd bude oboznamovať listinné dôkazy nachádzajúce sa v predmetnom trestnom spise,“ uviedol Adamčiak.

Vo veci sprenevery na OS Bratislava I sa naposledy pojednávalo na začiatku januára. Podľa obžaloby mal Patrik P. v desiatich skutkoch v rokoch 2010 až 2013 od poškodených pod prísľubom vyplácania mesačných výnosov z poskytnutej sumy vylákať finančné prostriedky v celkovej sume 959.750 eur, ktoré však podľa prísľubu nezhodnotil, prípadne použil na vyplácanie iných. Tým mal spôsobiť poškodeným ujmu v celkovej sume vyše 840.000 eur.

Patrik P. je známy z kauzy podvodov na nebankovkách, v ktorej figuroval spolu s Dávidom Brtvom a Jozefom Majským. Vytváraním falošných pohľadávok voči spoločnostiam mala trojica spôsobiť škodu vtedajších 448 miliónov korún, zo zatvorených pobočiek sa mala pritom obohatiť o 53 miliónov korún.

V kauze nebankoviek ho uznal za vinného prvostupňový Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku, napokon ho Najvyšší súd SR 28. marca 2018 odsúdil na sedem rokov za mrežami. Od júla 2018 si odpykáva zvyšok svojho trestu.

Viac o téme: ProcesNebankovkySúd BratislavaPatrik Pachinger
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu