Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

AKTUÁLNE Majský so sťažnosťou neuspel: Pražský súd rozhodol, zostáva vo väzbe

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: ČTK,TASR)

PRAHA - Vrchný súd v Prahe zamietol sťažnosť právoplatne odsúdeného podnikateľa Jozefa Majského voči rozhodnutiu Mestského súdu v Prahe, ktorý ho na začiatku augusta zobral do väzby. Majský zostáva teda v predbežnej väzbe. V utorok to potvrdila hovorkyňa Mestského súdu v Prahe Markéta Puci.

"Ďalej uvádzam, že štátna zástupkyňa podala na náš súd návrh na vydanie pána Majského vyžiadaného k výkonu trestu odňatia slobody do Slovenskej republiky. Jednanie o tomto návrhu prebehne 30. septembra o 11.00 h na mestskom súde," dodala hovorkyňa.

Vrchný súd v Prahe rozhodol o sťažnosti už 25. augusta. Jeho rozhodnutie nebolo doteraz známe. "Môžem potvrdiť, že Vrchný súd v Prahe rozhodol 25. augusta a to štandardne na neverejnom zasadnutí. Rozhodnutie však nebolo ešte doručené účastníkom konania a preto nemôžme jeho obsah tlmočiť. Riadime sa pravidlom, že účastníci konania sa majú výsledok dozvedieť skôr ako verejnosť," objasnila vtedy hovorkyňa Vrchného súdu v Prahe Kateřina Kolářová.

Prečítajte si aj: Patrika Pachingera na súd v kauze sprenevery eskortovali: Dnes vypovedá znalkyňa

Mestský súd v Prahe zobral Majského do predbežnej väzby 6. augusta. Podnikateľ priamo na mieste podal sťažnosť, o ktorej rozhodoval Vrchný súd v Prahe. Nižší súd tak vtedy vyhovel návrhu Mestského štátneho zastupiteľstva v Prahe.

Slovenská polícia na začiatku augusta potvrdila, že Majský bol zadržaný v pražskej nemocnici. Polícia priblížila, že stále platí, že Majský nenastúpil do výkonu trestu na základe právoplatného rozsudku.

Jozef Majský
Zobraziť galériu (2)
Jozef Majský  (Zdroj: ČTK/Deml Ondřej)

Senát Najvyššieho súdu SR koncom júla zamietol Majského odvolanie v kauze podvodu na nebankovky Horizont Slovakia a BMG Invest.

Platí teda rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku z roku 2015, ktorý ho odsúdil na deväť rokov odňatia slobody. Po Majskom bolo na základe platného európskeho zatýkacieho rozkazu vyhlásené národné i medzinárodné pátranie.

Viac o téme: VäzbaZamietnutieSťažnosťSúd PrahaJozef Majský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu