Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Rybníček: Najvyšší súd SR uznal dovolanie mesta Trenčín v kauze jama

Richard Rybníček
Richard Rybníček (Zdroj: FOTO TASR - Martin Baumann)

TRENČÍN - Najvyšší súd (NS) SR v plnom rozsahu prijal dovolanie mesta Trenčín v kauze jama pri Posádkovom klube. Súd v plnom rozsahu zrušil rozhodnutia okresného a krajského súdu, celý spor medzi mestom a investorom, spoločnosťou Tatra Real Trade sa tak vrátil na okresný súd. Mesto tak nateraz nemusí platiť firme štyri milióny eur za zmarenú investíciu. V piatok o tom na brífingu informoval primátor Trenčína Richard Rybníček.

Spoločnosť Tatra Real Trade chcela postaviť pri Posádkovom klube (bývalá ODA) presklenú obchodnú galériu a pod ňou dvojpodlažnú podzemnú garáž. Stavebné povolenie vydalo mesto ešte za predchádzajúceho primátora Branislava Cellera v roku 2007. Spor mesta so spoločnosťou sa začal v roku 2009. Počas stavby sa našli zvyšky vonkajšieho mestského opevnenia Trenčína zo 17. storočia.

Nález sa stal národnou kultúrnou pamiatkou. Rozhodlo o tom ministerstvo kultúry. Tatra Real Trade požadovala po zrušení stavebného povolenia od mesta vrátiť preddavok za pozemok a rovnako náhradu za zmarenú investíciu. Už v roku 2012 mesto jamu pri Posádkovom klube zasypalo.

Viac o téme: Súd Richard RybníčekKauza jama
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu