Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Prvý augustový víkend v znamení horúčav, teploty pokoria 30 stupňov: Pozor, hrozia aj búrky!

Oddych pri vode v hlavnom meste Zobraziť galériu (4)
Oddych pri vode v hlavnom meste (Zdroj: Topky:Ján Zemiar)

BRATISLAVA – Nadchádzajúci víkend poteší najmä tých, ktorí milujú slnečné a horúce počasie. V sobotu sa neočakávajú nijaké zrážky a teploty pokoria hranicu +30 stupňov Celzia. V nedeľu ale treba rátať aj s prehánkami či búrkami. Naďalej však bude veľmi teplo.

Počasie podľa lokality nájdete na Predpovede.sk

Piatok

Najmä na juhu krajiny panovalo veľmi teplé počasie. Najvyššia denná teplota dosahovala 29 až 34, v Žilinskom a Prešovskom kraji 24 až 28 stupňov.

Do 18. hodiny platila prvostupňová výstraha pred vysokými teplotami. V celom Bratislavskom kraji a v regiónoch Komárno, Levice, Nitra, Nové Zámky, Šaľa, Dunajská Streda, Galanta, Hlohovec a Trnava sa miestami mohli vyskytnúť až 34-stupňové horúčavy.

Prvý augustový víkend v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SHMÚ)

„Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov. Uvedená teplota vzduchu nie je v danej ročnej dobe a oblasti nezvyčajná, ale pravdepodobnosť nadmerného zaťaženia organizmu u niektorých osôb je vysoká,“ pripomenul SHMÚ.

Sobota

Nad strednou Európou sa bude naďalej udržiavať oblasť vyššieho tlaku vzduchu. Po jej prednej strane bude k nám od severu prechodne prúdiť o niečo chladnejší vzduch.

Z noci na sobotu bude jasno až polojasno. Najnižšia nočná teplota poklesne na 17 až 12, v údoliach na 12 až 7 stupňov. Fúkať bude slabý, miestami severný vietor rýchlosťou do 15 km/h.

Predpovede.sk
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Cez deň bude tiež jasno až polooblačno, no na severe a východe sa prechodne vyskytne zväčšená oblačnosť.

Maximálna denná teplota dovŕši 27 až 32, v Žilinskom kraji a na východe väčšinou 22 až 27 stupňov. Teplota na horách vo výške 1500 m bude približne 14 stupňov.

Bratislavské kúpaliská zaviedli novinku, ľudia zostali v šoku! Toto je vydieranie, nie výhoda, odkazuje verejnosť

Treba rátať s prevažne severným vetrom, ktorý bude dosahovať rýchlosť 5 až 25 km/h. V Banskobystrickom kraji bude  väčšinou pofukovať slabý vietor.

Nedeľa

Nad našou oblasťou sa bude nachádzať nevýrazné pole vyššieho tlaku vzduchu. Súčasne postúpi od západu do strednej Európy studený front spojený s plytkou brázdou nízkeho tlaku vzduchu nad Škandináviou.

Bude jasno až polooblačno. Popoludní v západnej polovici územia však bude pribúdať oblačnosť.  Na krajnom západe sa ojedinele objavia prehánky alebo búrky.

Predpovede.sk
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Do rána sa ochladí na 16 až 11, v údoliach na 11 až 6 stupňov. Najvyššia denná teplota sa vyšplhá na 27 až 32, na severe na zhruba 25 stupňov.

Fúkať bude slabý, na západe prevažne južný vietor rýchlosťou do 20 km/h. Pri búrkach prechodne zosilnie.

Viac o téme: PredpoveďVýstrahyPočasie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu