Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Kotlebovci sa opäť predviedli: Porušujú vlastné pravidlá! Odsúdeného Mazureka vyhodili z banky

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

POPRAD - Koronavírus nie je ani náhodou na ústupe, no zdá sa, že členov Kotlebovej ĽSNS to netrápi. Niet sa čomu čudovať, keď predseda strany hovorí o tom, že koronavírus je vymyslený len preto, aby ľuďom spolu s vakcínou mohli pichnúť sledovacie nanočipy.

Najnovšie sa predviedol odsúdený poslanec Kotlebovej strany Milan Mazurek. Ten sa tým, že nedoržiava pravidlá, pochválil aj na sociálnej sieti. "Dnes som bol vyhodený z VUB banky v Poprade, lebo som si odmietol dať náhubok. Na otázku, či aj človek s astmou by musel mať vo VUB banke náhubok, mi bolo odpovedané áno," napísal Mazurek. 

KORONAVÍRUS Šéf ĽSNS straší Orwellom a opäť šíri hoaxy: VIDEO Do tela nám vstreknú nanočipy

Na Slovensku je totiž stále povinné nosenie rúšok v uzatvorených priestranstvách či v MHD. "Komické je, že mi to oznámila pani s rúškom z bežnej textílie, ktoré je proti vírusom účinné asi ako pletivo proti komárom a ďalší mali rúška pod nosom, teda na tom boli rovnako ako ja bez neho. Ale ja som náhubok nemal na tvári ani symbolicky ako ostatní, tak som mal smolu. Nebudem si ničiť zdravie tou hnusnou handrou a dýchať vysoké koncentrácie vlastného co2, a tiež nebudem niečo nosiť na tvári pod nosom, len aby som mal pokoj od premotivovaných ľudí a poslúchať tak úplne šialené a nelogické nariadenia," dodal Mazurek. 

Milan Mazurek sa tým,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Milan Mazurek)

V prípade textilných rúšok však nemal úplne pravdu. Podľa odborníkov síce vírusy nezachytia, no ak majú všetci ľudia v miestnosti prekryté horné dýchacie cesty, riziko infikovania sa novým koronavírusom je nižšie, keďže ten sa prenáša najmä kvapôčkami. Okrem toho, nosením rúšok nechránime seba, ale predovśetkým ostatných v našom okolí. Mazurek tak ohrozoval ľudí v banke, nie seba samého.

Paradoxné ale je, že práve kotlebovci si postavili kampaň na tom, že pre všetkých ľudí majú platiť rovnaké pravidlá. Zdôrazňovali to najmä pri Rómoch. Zdá sa však, že oni sami sa týmto heslom neriadia...

Viac o téme: BankaKoronavírusMarian KotlebaMilan Mazurek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu