Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

EXKLUZÍVNE Monika Jankovská žiada o prepustenie z väzby! Pred sudcu sa postaví v auguste

Monika Jankovská
Monika Jankovská (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Bývalú štátnu tajomníčku Moniku Jankovskú zadržali počas akcie BÚRKA v polovici marca 2020. O dva dni neskôr ju spolu s ďalšími štyrmi sudcami poslali do väzby. Podľa informácií Topky.sk bývalá sudkyňa Krajského súdu v Bratislave požiadala v týchto dňoch o prepustenie z väzby.  

Monika Jankovská je väzobne stíhaná vo väznici v Banskej Bystrici. Po štyroch mesiacoch strávených za mrežami požiadala o prepustenie z väzby. Podľa informácií Topky.sk už Špecializovaný trestný súd vytýčil aj termín rozhodovania o jej prepustení na slobodu. Ten stanovil na stredu 5. augusta 2020. Pred sudcu sa spolu s Jankovskou v ten istý deň postaví aj bývala sudkyňa Denisa Cviková.

Čo sa stalo?

Bolo to presne 11. marca 2020, keď z luxusného bytu v centre Bratislavy vyviedli príslušníci Národnej kriminálnej agentúry v putách bývalú štátnu tajomníčku Moniku Jankovskú. Spolu s ňou zadržali policajti aj ďalších dvanásť sudcov bratislavských súdov. Jankovskú obvinili zo zločinu prijímania úplatku a prečinu podplácania. Akciu pomenovali krycím názvom BÚRKA.

O dva dni neskôr poslal Špecializovaný trestný súd Jankovskú spolu s ďalšími štyrmi sudcami do väzby a Najvyšší súd tento verdikt potvrdil. Jedným z hlavných dôkazov voči Jankovskej bola jej komunikácia s Marianom Kočnerom cez aplikáciu Threema. Korunným svedkom voči sudcom v najväčšej korupčnej justičnej kauze v histórií Slovenska sa stal bývalý podpredseda Okresného súdu Bratislava I. Vladimír Sklenka. Tomu obvinenie dočasne odložili. 

Viac o téme: AkciaBúrkaPrepustenieVäzbaŽiadosťŠpecializovaný trestný súdMonika Jankovská
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu