Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Jožko, ktorého mama "porodila" cez telefón, oslávil dva roky

Jozef VI. dostal k druhým narodeninám velikánsku tortu v tvare futbalovej lopty. Zobraziť galériu (4)
Jozef VI. dostal k druhým narodeninám velikánsku tortu v tvare futbalovej lopty.

ONDREJOVCE - Stále je superstar. Jožko Karvai z Ondrejoviec (okr. Levice) oslávil deň pred Silvestrom síce už druhé narodeniny, ale stále je najznámejším dieťaťom dediny.

Stále sa hovorí o tom, ako prišiel na svet. Jeho mama Naďa (29) ho priviedla na svet len za telefonickej asistencie lekárky. Sanitka, ktorá ju mala odviezť do pôrodnice, totiž uviazla v záveji!

„Je veľký beťár, stále na ňom treba mať oči. Vie si vynútiť pozornosť,“ hovorí spokojne Naďa Karvaiová. Malého oslávenca volajú Jozef VI., lebo je už šiestym nositeľom tohto mena v rodine Karvaiovcov. Narodeninovú tortu upečenú na jeho počesť rozkrojili deň pred Silvestrom - symbolicky presne o pol šiestej, lebo presne vtedy prišiel doma na svet. Karvaiovci na to teraz už s úsmevom spomínajú.

Keď Naďa dostala pôrodné bolesti, sanitka, ktorú k nim poslali zo 17 kilometrov vzdialených Levíc, uviazla na tri hodiny v zúriacej snehovej kalamite. Nadi a jej manželovi pomohli priviesť Jožka na svet dve zdravotníčky z obce. Lekárka Klaudia Zuzčáková ich z nemocnice cez telefón usmerňovala a radila im, čo majú robiť. "Sestričky sú odvtedy ako naša rodina, berieme ich ako Jožkove dobré sudičky," hovorí otec Jozef.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu