Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Ocenili zdravotné sestry, ktoré počas snehovej kalamity odrodili dieťa cez telefón

Okrem K. Ivanovej (vľavo) a M. Juhásovej (vpravo) bola pri Jožkovom pôrode aj dcéra K. Ivanovej - Mirka (17). Hrdí sa titulom Miss Levice a zdravotníčka z nej vraj nebude. Zobraziť galériu (2)
Okrem K. Ivanovej (vľavo) a M. Juhásovej (vpravo) bola pri Jožkovom pôrode aj dcéra K. Ivanovej - Mirka (17). Hrdí sa titulom Miss Levice a zdravotníčka z nej vraj nebude.

ONDREJOVCE/LEVICE - Zabojovali v správnej chvíli a dostali za to uznanie. Titulom Ľudský čin roka ocenili Máriu Juhásovú (49) a Katarínu Ivanovú (37) z Ondrejoviec, ktoré 30. decembra pomohli Nadi Karvaiovej porodiť doma zdravého chlapčeka. Sanitka, ktorá ju mala odviezť do pôrodnice, totiž počas snehovej kalamity uviazla v záveji.

Zdravotným sestrám udelila ocenenie Slovenská humanitná rada s Červeným krížom v Leviciach a regionálnym týždenníkom. Ženy pomohli rodičke počas decembrovej snehovej kalamity. „Zavolali nám, aby sme niečo urobili pre Naďu, lebo má pôrodné bolesti a sanitka neprichádza. Odhodlali sme sa pomôcť jej, hoci sme sa obávali zodpovednosti za dva životy - matky aj dieťaťa,“ priznala strach K. Ivanová.  
Ocenili zdravotné sestry, ktoré
Zobraziť galériu (2)
Najviac však tŕpla preto, lebo nemala žiadne prístroje. Vyľakali ju aj čerstvo naučené poznatky o rôznych chybách plodu. Mala pred skúškou na vysokej škole a o týchto veciach sa učila tesne pred improvizovaným pôrodom. „Chvalabohu, počas pôrodu, ktorého priebeh sme konzultovali cez mobil s lekárkou, nenastali komplikácie,“ vydýchla si Katarína, ktorá pracuje na dispečingu záchranky. Dobrý pocit má aj M. Juhásová, ktorá bola v tom čase nezamestnaná. Novú prácu v nemocnici si v novom roku našla vraj aj vďaka tomu, že po hrdinskom skutku sa jej zvýšilo sebavedomie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu