Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Slováci, majte sa na pozore: FOTO V jednej lokalite sa pohybuje viac medveďov než inokedy!

V lokalite Divín sa pohybuje viac medveďov ako inokedy Zobraziť galériu (3)
V lokalite Divín sa pohybuje viac medveďov ako inokedy (Zdroj: Reprofoto/Noviny.sk)

DIVÍN – Krásne počasie láka do prírody. Na pozore by sa však mali mať najmä turisti a hubári v jednej z lokalít Novohradu, kde zaznamenali minimálne päť medveďov.

Na internetovej stránke obce Divín v Lučeneckom okrese sa objavila informácia o nebývalom výskyte viacerých jedincov medveďa hnedého. „Podľa pobytových znakov (nálezov stôp, trusu), informácií od priamych pozorovateľov a aktuálnej fotodokumentácie sa medvede pohybujú takmer v celom katastrálnom území v odhadovanom počte viac než 5 jedincov,“ upozorňuje obecný úrad.

Čítajte aj: Prechádzka slovenským lesom sa zmenila na horor: FOTO Dve dievčatá napadol srnec, mohli prísť o život

K priamemu fyzickému útoku medveďa na človeka tam, našťastie, nedošlo. Zástupcovia obce Divín ale apelujú na verejnosť, aby bola opatrná. „Vyzývame návštevníkov prírody k opatrnosti, pretože možný stret s touto šelmou je pravdepodobný.“

V lokalite Divín sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Reprofoto/Noviny.sk)

Poľovníkom sa medvede podarilo zachytiť na fotopascu, dokonca ich videli aj na vlastné oči. „Ja som osobne videl tento rok v priebehu dvoch mesiacov minimálne siedmich. Boli to aj mláďatá, boli to aj pestúni,“ povedal televízii Joj člen poľovníckeho združenia Adrián Sekula.

V lokalite Divín sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Reprofoto/Noviny.sk)

Sekula odporúča vyhýbať sa húštinám. „Vy sa pohybujete okolo húštiny a neviete, či je tam zaľahnutý. Môže vyštartovať skrz prekvapenie. Alebo keď nájdete medvedicu s mladými a dostanete sa medzi medvedicu a mladé. To je, dá sa povedať, najnebezpečnejší okamih, keď urobíte niečo také.“

Viac o téme: MedveďDivín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu