Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Andrej Kiska po dlhých mesiacoch mlčania konečne prehovoril o svojej budúcnosti: KONČÍM!

Andrej Kiska Zobraziť galériu (3)
Andrej Kiska (Zdroj: Topky/Peter Korček)

BRATISLAVA - To, čo už mnohí predpokladali, sa stalo skutočnosťou. Bývalý prezident Andrej Kiska dnes prostredníctvom Facebooku oznámil, že v politike končí. Môžu za to jeho dlhotrvajúce zdravotné problémy.

Kiska po tom, ako mu uplynul prezidentský mandát, oznámil vznik svojej Strany Za ľudí. Úspešne ju doviedol až do volieb, hoci výsledok nebol taký, aký očakával. Hneď potom sa ale z politickej scény stratil. Mnohí špekulovali, či sa vôbec niekedy vráti. Podstúpil operáciu srdca, no zdravotne stále nebol v poriadku. Navyše ho čaká ďalšia operácia. Dnes oficiálne oznámil, že v politike z tohto dôvodu končí. 

EXKLUZÍVNE Andrej Kiska sa vzdal mandátu poslanca: Prvé slová po definitívnom rozhodnutí!

"Svoju budúcnosť poznám. V pondelok podstúpim operačný zákrok, pri ktorom mi odstránia časť platničky. Vyskúšal som pod dohľadom lekárov za posledné mesiace všetko, aby k tomu nemuselo prísť. Moje telo si vybralo daň za stovky tisíc kilometrov, ktoré som za posledné roky najazdil v aute po celom Slovensku. Za necelý rok je to ďalšia operácia, ktorú budem musieť podstúpiť a tretia za posledných päť rokov. Moje zdravie mi nedovoľuje zostať aktívny v politike. Minulý rok operované srdce sa občas bezdôvodne stále silno rozbúcha a upokojím ho len liekmi. Arytmia sa niekedy nepodarí odstrániť ani opakovanými zákrokmi," napísal na Facebooku. 

Andrej Kiska po dlhých
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

Kiska v piatok na predsedníctve strany Za ľudí oznámil, že na najbližšom sneme, ktorý bude 8. augusta už nebude kandidovať za predsedu strany. Pri tejto príležitosti vyzdvihol úspechy strany, ktorá podľa jeho slov stále pracuje na tom, aby bolo Slovensko slušnejšou krajinou, kde nevládne korupcia a "naši ľudia". Exprezident zároveň priznal, že koalíciu, ktorej je jeho strana súčasťou, si takto pred voľbami nepredstavoval. "Je v mimoriadne ťažkej pozícii a potrebuje sa znova poriadne nadýchnuť. Do veľkej politiky som priviedol mnohých schopných, pracovitých a čestných ľudi a spojil som ich s ľuďmi, ktorí majú skúsenosti. Preto sa o stranu nebojím." 

Andrej Kiska po dlhých
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Andrej Kiska)

Andrej Kiska v neposlednom rade poďakoval za podporu a pomoc, ktorú mu ľudia prejavovali. Zdôraznil ale, že strana nie je len o jednom človeku a že každý je nahraditeľný. Dôležité je podľa neho stáť sa za svojimi hodnotami a víziami a hlavne nemlčať. 

Viac o téme: Andrej KiskaZa ľudí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu