Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

EXKLUZÍVNE Andrej Kiska sa vzdal mandátu poslanca: Prvé slová po definitívnom rozhodnutí!

(Zdroj: Topky/Peter Korček)

BRATISLAVA - O politickej budúcnosti Andreja Kisku sa špekulovalo dlho. V rokovaniach ho nahradila Veronika Remišová. Dôvodom bol jeho zdravotný stav. Vrátili sa mu problémy so srdcom. Bližšie však túto situáciu nekomentoval. Dnes je jasné, že v parlamente nebude.

Podľa našich informácií sa Andrej Kiska oficiálne vzdal mandátu poslanca. Svoju žiadosť mal už doručiť Národnej rade Slovenskej republiky. Kiskova budúcnosť bola otázna už predtým. Krátko po začiatkoch rokovania oznámil, že ho nahradí Veronika Remišová, keďže sa mu vrátili problémy so zdravím. K jeho budúcnosti sa kolegovia zo strán nevyjadrujú. V kuloároch sa špekuluje, že s v politike skončí úplne. 

Remišová to potvrdila

To, že exprezident a predseda strany Za ľudí nenastúpi do parlamentu, potvrdila aj Veronika Remišová po stretnutí lídrov strán v parlamente. Dôvody neuviedla, podľa nej o nich bude informovať sám predseda. Podľa Remišovej má na takéto rozhodnutie svoje dôvody. Či ide o zdravotné, osobné alebo politické, nespresnila.

Kiska dôvody odchodu vysvetlí sám, podľa Remišovej bude mať strana dva výbory

„On to vysvetlí sám osobne a povie ľuďom aj svoje zdôvodnenie,“ povedala Remišová. Či vystrieda Kisku na čele strany a stane sa jej predsedníčkou, Remišová neprezradila. Povedala len, že prebieha o tom diskusia a všetko v riadnom čase povedia. Náhradníkom Andreja Kiska by bol Tomáš Lehotský. „Národná rada ešte takýto list nedostala,“ informoval hovorca NR SR Tomáš Kostelník. 

Kostelník Kiska

Srdce neposlúcha

Nič viac zatiaľ neprezradil. Na Facebook ešte začiatkom marca napísal, že ho neposlúcha srdce. „Žiaľ, problému so srdcom som sa stále nezbavil. Dnes som v kardiocentre podstúpil kontrolu srdca, ktoré ani po minuloročnej operácii na odstránenie arytmie nefunguje tak, ako by malo,“ napísal s tým, že zastupovať ho bude prvá podpredsedníčka strany Veronika Remišová a ďalší podpredsedovia. Informoval o tom aj Igora Matoviča. 

Kiska tvrdí, že zdravie máme len jedno

Kiska dnes popoludní zverejnil status, kde bližšie popísal dôvody, prečo sa vzdal mandátu poslanca národnej rady. "Akokoľvek ťažké časy naša krajina momentálne prežíva, som veľmi rád, že parlamentné voľby nám priniesli novú vládu. Po dlhých rokoch naša krajina dostane možnosť naplno sa vysporiadať s korupciou a praktikami “našich ľudí”. Misia sa podarila," priznal Kiska.

"Avšak vzhľadom na môj zdravotný stav sa vzdávam mandátu poslanca Národnej rady Slovenskej republiky. Roky politického zápasu o lepšie a spravodlivejšie Slovensko sa podpísali aj na mojom zdraví, preto potrebujem nejaký čas na regeneráciu. Som presvedčený, že v týchto dňoch naša krajina potrebuje v politike ľudí, ktorí sú zdravotne stopercentne pripravení, aby nám pomohli zvládnuť krízu, ktorú priniesol koronavírus," povedal Kiska s tým, že zostáva predsedom strany Za ľudí aj naďalej.

Viac o téme: ParlamentAndrej KiskaZa ľudí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu