Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Horor v žilinskej nemocnici! Senior (92) dobil stojanom na infúzie iného pacienta (†86), svedkom bol kaplán

Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina. (Ilustračné foto) Zobraziť galériu (4)
Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina. (Ilustračné foto) (Zdroj: Facebook/Polícia)

ŽILINA - Skutočne desivá tragédia v Žiline! V nemocnici na internom oddelení došlo k napadnutiu, ktoré má mať na svedomí 92-ročný senior. Ten mal vziať do rúk stojan na infúzie a udierať ním iného pacienta, 86-ročného muža. O niekoľko hodín na to zahynul. K strašnej scéne došlo uplynulý piatok okolo pol ôsmej večer. 

Ako pre topky.sk opísala hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina Lenka Záteková, 92-ročný pacient na internom oddelení z doteraz presne nezistených dôvodov udrel infúznym košíkom spolupacienta na izbe. Spôsobil mu poranenie tváre a zlomeninu nosa. Ako prvá o tragédii informovala televízia Markíza.

"Svedkom bol nemocničný kaplán, v danej chvíli incidentu vošiel do izby a 92-ročného muža zastavil v jeho konaní. Napadnutý pacient bol okamžite ošetrený a premiestnený na inú izbu," spresnila hrozivé okolnosti Záteková. Personál podľa jej slov zrealizoval opatrenia voči druhému pacientovi, aby nedošlo k ďalšiemu ohrozeniu. 

Ilustračné foto.
Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto.  (Zdroj: gettyimages.com)

Incident si nepamätá

Hovorkyňa nemocnice opísala, že pacient, ktorý zaútočil, bol dezorientovaný, incident si vôbec nepamätal. "Nebol však agresívny, na oddelení boli spoločne s pacientom hospitalizovaní už tretí deň a žiadne problémy sa nevyskytli, nič nenasvedčovalo vzniku takejto nepredvídateľnej situácie," ujasnila.

Horor v žilinskej nemocnici!
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Polícia)

Výsledky pitvy sú známe

Keďže zosnulý trpel pridruženými ochoreniami, spočiatku nebolo známe, či je príčinou jeho smrti práve nečakaný útok.

"Pacient, na ktorého 92-ročný muž zaútočil, bol kriticky chorý paliatívny pacient, aj preto mu kaplán prišiel opätovne udeliť pomazanie chorých. Spôsobené zranenia útokom boli na tvári, dôvod úmrtia, ku ktorému došlo na druhý deň, určí súdny lekár," vysvetlila Záteková.

Prečítajte si aj: HRDINOVIA z Vrútok! Jaroslavovi Budzovi už život nevrátia: Dojímavý odkaz pre zranenú učiteľku

Prípad teda poputoval na stôl polície. Žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová v pondelok uviedla, že v prípade trestného činu zabitia môžu po vykonanej súdnej pitve konštatovať, že smrť poškodeného nebola zapríčinená konaním inej osoby. 

"Mrzí nás, že k takejto situácii došlo práve na našom oddelení a aj touto cestou si dovoľujeme vyjadriť úprimnú sústrasť celej rodine a blízkym," uzavrela hovorkyňa žilinskej nemocnice.

Viac o téme: TragédiaNemocnicaŽilina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu