Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

HRDINOVIA z Vrútok! Jaroslavovi Budzovi už život nevrátia: Dojímavý odkaz pre zranenú učiteľku

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: SITA/Milo Fabian)

VRÚTKY - Slovensko sa stále spamätáva z hroznej udalosti, ktorá sa stala vo štvrtok doobeda na Spojenej škole vo Vrútkach. Dvadsaťdvaročný Ivan Č. sa vlámal do budovy a poranil dve deti, učiteľku a zabil zástupcu riaditeľa. Pri zásahu polície zomrel aj útočiaci mladík.

O zavraždenom učiteľovi Jaroslavovi Budzovi všetci rozprávajú s láskou a rešpektom. "Nepresnívajte svoj život, ale prežite svoje sny," zneli jeho slová na jednej z posledných stužkových slávností. V piatok mu na školské ihrisko prišli zapáliť sviečky stovky kamarátov, známych, rodičov detí či samotných študentov. 

HRÔZA VO VRÚTKACH Pomsta za krivdy z minulosti? FOTO hrdinu, ktorý položil život za žiakov!

Zástupca riaditeľa bol obľúbený a svoj život odvážne položil za deti, ktoré sa pred útočníkom snažil ochrániť. Po sebe zanechal manželku a dve deti. 

Hrdinka je aj učiteľka

Medzi ťažko zranenými je aj učiteľka Renáta. Tá, spolu s dvomi deťmi, podstúpila operáciu a momentálne by mala byť v stabilizovanom stave. Aj jej vyjadrujú ľudia a rodičia detí, ktoré chodia do Spojenej školy, svoj obdiv. 

"Učiteľku s vážnymi bodnými poraneniami hospitalizovali na klinike anesteziológie a intenzívnej medicíny. Útočníkom zasiahnuté deti majú bodné zranenia. Dievčatko je prijaté na jednotku intenzívnej starostlivosti kliniky detí a dorastu. Chlapec je s vážnymi zraneniami hospitalizovaný na klinike detskej anesteziológie a intenzívnej medicíny," ozrejmila vtedy hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Martin Katarína Kapustová.

Hrdinovia z Vrútok
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/M.H.)

"Nikdy som si neuvedomila ako sa život môže zmeniť v jednej sekunde. Tie naše sa zmenili včera. Naša Anička a jej spolužiaci sa stali súčasťou útoku na základnej škole. Chceli by sme vyjadriť úprimnú sústrasť rodine pána učiteľa Jaroslava Budza. Naše obrovské ĎAKUJEM však patrí vám pani učiteľka Renáta. Do životov našich a aj našich detí ste vstúpila ako pani učiteľka tretiačikov, včera ste sa však stala našim ANJELOM strážnym. Tri deti sa z triedy vďaka vám dostali bez zranení a slovami ani neviem opísať čo prežívame. Aspoň touto cestou sa Vám chceme poďakovať a zaželať veľa síl a skoré uzdravenie," napísala Miriam. 

Hrdinovia z Vrútok
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/M.H.)

Vo štvrtok dopoludnia mal bývalý žiak vojsť do školy, kde rozbil sklenenú výplň. Následne mu podľa prezidenta Policajného zboru Milana Lučanského kládol odpor zástupca riaditeľa školy, ktorého útočník smrteľne zranil. Muž potom vbehol do najbližšej triedy a napadol učiteľku a dve deti. Útočníka prenasledoval z miesta činu školník, ktorý sa ho pokúsil zadržať napriek tomu, že bol sám zranený. Útočníka následne zastrelila polícia.

Útočník Ivan Č.
Zobraziť galériu (4)
Útočník Ivan Č.  (Zdroj: Facebook)

Viac o téme: StreľbaZraneníútočníkMŕtviRómVrútkyŠkolaSpojená škola
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu