Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Krvavý masaker otriasol Slovenskom: Stav pacientov sa zlepšuje, premiér sa zastal policajtov

Útok vo Vrútkach
Útok vo Vrútkach (Zdroj: TASR/Erika Ďurčová)

MARTIN - Zdravotný stav piatich pacientov Univerzitnej nemocnice Martin, ktorých hospitalizovali po štvrtkovom 11. 6. incidente v spojenej škole vo Vrútkach, sa zlepšuje. Informovala hovorkyňa UNM Katarína Kapustová.

"Pani učiteľku cez víkend preložili z ARO na JIS kliniky hrudníkovej chirurgie. Aj chlapca dnes preložili z ARO na JIS detskej kliniky, kde máme hospitalizovanú aj jeho spolužiačku. Príslušníci polície naďalej ostávajú na úrazovom oddelení," uviedla Kapustová. Pri incidente v škole vo Vrútkach prišli o život dvaja ľudia, medzi zranenými sú aj deti.

Bývalý žiak mal vojsť do školy, kde rozbil sklenenú výplň. Následne mu podľa prezidenta Policajného zboru Milana Lučanského kládol odpor zástupca riaditeľa školy, ktorého útočník smrteľne zranil. Muž potom vbehol do najbližšej triedy a napadol učiteľku a dve deti. Útočníka prenasledoval z miesta činu školník, ktorý sa ho pokúsil zadržať napriek tomu, že bol sám zranený. Útočníka následne zastrelila polícia.

Matovič sa zastal policajtov

Premiér Igor Matovič sa zastal policajtov, ktorí zasahovali pri útoku v škole vo Vrútkach. Na sociálnej sieti uviedol, že odmieta robiť z policajta v krajnej núdzi "handru, do ktorej si každý vševedko môže utrieť svoje bagandže".

Ak niekto podľa predsedu vlády naháňa policajta s nožom "ako zmyslov zbavený" a v okolí sa pohybujú mamičky s deťmi, nemôže čakať nič iné ako útočník. Matovič tiež prízvukoval, že musí existovať hranica. V prípade jej zrušenia môže dôjsť k zbytočnému ohrozeniu policajtov.

Viac o téme: Pacientiútok VrútkyŠkola
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu