Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Nečakaná zásielka: Matka šéfa SIS neverila vlastným očiam, prípadom sa už zaoberá polícia

Riaditeľ Slovenskej informačnej služby Vladimír Pčolinský
Riaditeľ Slovenskej informačnej služby Vladimír Pčolinský (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAVA – Starostke obce Nižný Hrabovec (okres Vranov nad Topľou) Marcele Pčolinskej, ktorá je matkou riaditeľa Slovenskej informačnej služby Vladimíra Pčolinského a poslanca Národnej rady SR Petra Pčolinského, niekto poslal náboje z plynovej pištole. V stredu to potvrdil šéf SIS s tým, že prípadom sa už zaoberá polícia.

"Môže to súvisieť s jej aktivitami ako starostky, ktorá sa dlhodobo venuje ochrane životného prostredia v danej oblasti. Súvisieť to môže aj s mojím výkonom riaditeľa SIS a čisto teoreticky aj s politickým angažovaním sa môjho brata, ktorý je poslancom parlamentu," povedal Pčolinský. Odmietol bližšie špecifikovať, či bola zabezpečená, prípadne sa zvažuje zvýšená ochrana pre jeho matku.

Ako uviedol, to, či v tomto prípade koná aj SIS, je primárne na polícii a SIS "robí, to čo má". "SIS poskytuje orgánom činným v trestnom konaní informácie, ktoré môžu byť využité. Spravidla to nebýva naopak. Všetky informácie však poskytli moji rodinní príslušníci pri výpovedi v deň, keď sa náboje našli," podotkol Pčolinský.

Viac o téme: NábojSISMarcela Pčolinská
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu