Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

PRÁVE TERAZ Kočner sa chcel dostať von z väzby: Najvyšší súd rozhodol!

Pojednávanie v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka.
Pojednávanie v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka. (Zdroj: Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Marian Kočner prvýkrát počas súdneho procesu v kauze zmenky žiadal o prepustenenie z väzby. O tom dnes rozhodoval na neverejnom zasadnutí Najvyšší súd Slovenskej republiky.

Eskorta priviezla Kočnera na Najvyšší súd v Bratislave tesne desiatej hodine ráno. O jeho prepustení z väzby rozhodoval senát, ktorému predsedá Alena Šišková. Jeho žiadosti však nevyhovel.

AKTUÁLNE Monika Jankovská z väzby poslala list prezidentke: Vzdáva sa funkcie!

"Súd rozhodol, že dôvody väzby pretrvávajú a súd ju nenahradil žiadnou alternatívou," poveda po skončení pojednávania prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Ján Šanta. Kočner mal argumentovať aj tým, že na jeho väzobné stíhanie nie sú dôvody. 

"Najvyšší súd na dnešnom neverejnom zasadnutí žiadosť Mariána K. o prepustenie z väzby zamietol ako nedôvodnú. Senát má za to, že dôvody väzby u obžalovaného v tomto štádiu konania naďalej trvajú. Senát zároveň väzbu nenahradil dohľadom probačného a mediačného úradníka. Proti tomuto rozhodnutiu Najvyššieho súdu nie je prípustný žiaden opravný prostriedok, a to z dôvodu, že Najvyšší súd v predmetnej veci rozhodoval, ako súd odvolací," informovala Alexandra Važanová, hovorkyňa Najvyššieho súdu.

Mariana Kočnera a Pavla Ruska odsúdil Špecializovaný trestný súd na 19 rokov väzenia. Rozsudok je však neprávoplatný a bude o ňom rozhodovať Najvyšší súd Slovenskej republiky. 

Viac o téme: ZmenkyVäzbaSúd Marian Kočner
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu