Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Vážna nehoda pri obci Čierne: FOTO Auto vrazilo do konštrukcie pri ceste, zasahuje vrtuľník

Nehoda pri obci Čierne Zobraziť galériu (4)
Nehoda pri obci Čierne (Zdroj: Facebook/Prezídium Hasičského a záchranného zboru)

ČIERNE - Hasiči momentálne zasahujú v Čiernom v okrese Čadca pri dopravnej nehode osobného auta, ktoré na ceste I/12 narazilo do kovovej konštrukcie pri ceste. Informovala o tom Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

Doplnila, že v havarovanom aute sa viezli dve osoby. "Jednu z nich museli vyslobodzovať hasiči. Ľahšie zranená osoba je momentálne v opatere záchrannej zdravotnej služby, druhú bude odvážať záchranársky vrtuľník. Cesta I/12 je z dôvodu pristávania vrtuľníka momentálne uzavretá v oboch smeroch," uviedla Farkasová.

Nehoda pri obci Čierne
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Prezídium Hasičského a záchranného zboru)

Leteckí záchranári pomáhali pri nehode medzi obcami Skalité a Čierne

Leteckí záchranári zo Žiliny leteli v stredu na pomoc zraneným pri dopravnej nehode osobného auta medzi obcami Skalité a Čierne v okrese Čadca. Informovala o tom hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE Zuzana Hopjaková.

Ako doplnila, lekára vysadili z paluby priamo k miestu nehody pomocou lanovej techniky. "Do starostlivosti si prevzal ťažšie zranenú 46-ročnú spolujazdkyňu, ktorá bola pri vedomí a so záchranármi komunikovala. Utrpela poranenie hrudníka, predkolenia, podozrenie na zlomeninu hornej končatiny a ďalšie povrchové poranenia po tele," uviedla Hopjaková.

"Pacientku po poskytnutí primárneho ošetrenia preložili do transportného vaku a pripravili na evakuáciu z miesta pomocou palubného navijaka. Počas medzipristátia na futbalovom ihrisku ju záchranári preložili na palubu, doplnili ďalšiu liečbu a letecky transportovali do úrazovej ambulancie Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline. Vodič ostal v starostlivosti pozemných záchranárov," dodala Hopjaková.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu