Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Chrípka ukázala svoju silu: Počet chorých na akútne respiračné ochorenia vzrástol

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Počet chorých na akútne respiračné ochorenia (ARO) na Slovensku v 19. kalendárnom týždni tohto roka stúpol v porovnaní s predchádzajúcim týždňom o 9,2 percenta. Vo štvrtok o tom informovali z odboru epidemiológie Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

Lekári nahlásili 5932 prípadov ARO. Chrípku a chrípke podobné ochorenia nahlásili lekári v 227 prípadoch. Chorobnosť v porovnaní s predchádzajúcim týždňom stúpla o 40,7 percenta. V 19. kalendárnom týždni neboli hlásené prípady ťažkého akútneho respiračného ochorenia.

Hygienici tiež doplnili, že v 19. kalendárnom týždni 2020 bolo hlásených 49 pozitívnych vzoriek na ochorenie COVID-19. Vo virologických laboratóriách vyšetrili od začiatku pandémie nového koronavírusu 109.767 vzoriek biologického materiálu, z toho bolo 1445 vzoriek pozitívnych. Hospitalizovaných pacientov je 162.

Celkový počet vyliečených pacientov je 806. Ochoreniu podľahlo 26 osôb. Z celkového počtu bolo najviac prípadov vo vekovej skupine od 20 do 29 rokov. Najviac prípadov bolo zaznamenaných v Bratislavskom kraji.

Viac o téme: ChrípkaOchorenieNárastBratislavaSlovenskoÚrad verejného zdravotníctva
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu