Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Progresívci budú mať snem začiatkom júna: Truban je von z hry, predsedu si zvolia elektronicky

Michal Truban
Michal Truban (Zdroj: TASR - Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Mimoparlamentné hnutie Progresívne Slovensko (PS) si má voliť nového predsedu na sneme, ktorý bude 6. júna. Snem sa uskutoční elektronicky. Povedal to riaditeľ komunikácie hnutia Ľubomír Ondrejkovič. Svoj záujem o post predsedníčky PS zatiaľ avizovala Irena Bihariová, doterajší šéf Michal Truban kandidovať nebude.

"Snem sa bude konať elektronickým spôsobom, pri ktorom bude zabezpečené anonymné hlasovanie delegátov. Rozhodlo tak terajšie predsedníctvo pre čo najskoršie zabezpečenie riadneho chodu hnutia pod novým vedením," povedal Ondrejkovič.

Členovia PS môžu svoje kandidatúry na predsedu, podpredsedov či členov predsedníctva podávať do 25. mája. "Následne sa uskutočnia interné prezentácie vízií pre hnutie jednotlivých kandidátov," dodal Ondrejkovič.

Predsedom PS je do zvolenia nového šéfa hnutia Truban. Nedávno sa stretol s novým predsedom mimoparlamentnej strany Spolu Jurajom Hipšom, s PS podľa svojich slov komunikuje aj podpredseda strany Za ľudí Juraj Šeliga. Podľa Ondrejkoviča je aktuálne spolupráca s ostatnými stranami v rovine nezáväzných rozhovorov. O rozvíjaní hlbšej spolupráce má podľa neho rozhodnúť nové vedenie hnutia.

Viac o téme: SnemBratislavaMichal TrubanProgresívne Slovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu