Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS SaS víta uvoľnenie pravidiel pre pendlerov

(Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA – Strana SaS víta nové pravidlá, ktoré budú platiť od piatka (1. 5.) pre pendlerov v súvislosti s novým koronavírusom. Zlepšenie podmienok sa týka zároveň zdravotných pracovníkov, pracovníkov sociálnych služieb či študentov.

"Je pozitívnym signálom, že sa od 1. mája ruší povinnosť 'pendlerov' pri každom vstupe na územie Slovenskej republiky preukázať sa negatívnym testom na ochorenie COVID-19," skonštatoval štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR Martin Klus.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Za pozitívum považuje strana aj zmeny pravidiel, ktoré sa budú vzťahovať na zdravotných pracovníkov a pracovníkov v sociálnych službách vo vybraných oblastiach. Strana vyzdvihuje tiež fakt, že nové pravidlá uľahčia prácu a život aj slovenským opatrovateľkám v Rakúsku či ďalším cezhraničným pracovníkom a občanom z prihraničných oblastí s deťmi, ale aj to, že sa novým opatrením myslí aj na študentov z okolitých krajín.

Nové pravidlá pre pendlerov začnú platiť od piatkového rána od 7.00 h. Vo štvrtok o tom informoval Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR. Pendleri sa po novom nebudú musieť pri každom vstupe na územie Slovenska preukázať negatívnym RT-PCR testom na ochorenie COVID-19. Na hranici bude potrebné predkladať iba kópiu výsledku testu, konkrétne potvrdenie o výsledku negativity na ochorenie COVID-19 nie staršie ako 96 hodín.

Viac o téme: PravidláSASKoronavírusPendleri
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu