Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Vláda dnes bude opäť rokovať: Zaoberať sa má financiami na vzdelávanie i štatistickými výkazmi

Schôdza vlády SR
Schôdza vlády SR (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Objem pridelených finančných prostriedkov určených na záujmové vzdelávanie žiakov poskytované školami a školskými zariadeniami prostredníctvom vzdelávacích poukazov sa ponechá aj v prípade, že sa tento typ vzdelávania neuskutoční v rozsahu najmenej 60 hodín v školskom roku. Vyplýva to z návrhu nariadenia vlády, ktorý na utorkové rokovanie kabinetu predložil minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling (SaS).

Vláda sa na svojom 15. rokovaní so začiatkom o 12.00 h bude zaoberať aj návrhom predsedu Štatistického úradu SR Alexandra Balleka, ktorý chce novelou zákona zmierniť v období mimoriadnej situácie a núdzového stavu povinnosti štatistických výkazov. "Cieľom návrhu zákona je pomoc podnikateľom a ostatným spravodajským jednotkám sústrediť sa v období pandémie a bezprostredne po nej na riešenie jej najvážnejších dosahov," vysvetlil Ballek v predkladacej správe.

V rámci informatívnych materiálov sa vláda dostane i k Správe o činnosti splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity za rok 2019. V bilančnom materiáli sa napríklad uvádza, že v rámci pokračujúcich národných projektov zameraných na integráciu marginalizovaných rómskych komunít (MRK) bolo k 31. decembru 2019 zamestnaných celkovo 1345 ľudí, z toho 299 Rómov. Prostredníctvom projektov zameraných na miestnu občiansku poriadkovú službu (MOPS) bolo ku koncu roka 2019 zamestnaných 1422 členov hliadok v 250 lokalitách Slovenska.

Viac o téme: VládaProgramRokovanie BratislavaSlovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu