Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Objem pridelených financií určených na záujmové vzdelávanie sa ponechá, rozhodla vláda

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Objem pridelených finančných prostriedkov určených na záujmové vzdelávanie žiakov poskytované školami a školskými zariadeniami prostredníctvom vzdelávacích poukazov sa ponechá aj v prípade, že sa tento typ vzdelávania neuskutoční v rozsahu najmenej 60 hodín v školskom roku. Vyplýva to z nariadenia vlády, ktoré v utorok schválil vládny kabinet.

V aktuálnom školskom roku to vzhľadom na prerušenie školského vyučovania v školách a prerušenie prevádzky školských zariadení v mnohých prípadoch nebude možné. Podľa rezortu školstva ide o systémové riešenie s cieľom celkového rozšírenia možností záujmového vzdelávania.

Pri uskutočňovaní systému financovania záujmového vzdelávania poskytovaného školami a školskými zariadeniami sa využívajú vzdelávacie poukazy. Vzdelávací poukaz reprezentuje ročný príspevok zo štátneho rozpočtu na záujmové vzdelávanie na jedného žiaka školy, v ktorej sa vzdelávanie považuje za sústavnú prípravu na povolanie. Záujmové vzdelávanie sa uskutočňuje v školách a školských zariadeniach.

Viac o téme: FinancieVládaVzdelávanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu